avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata de duminica !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata de duminica !

Buna ziua,daca eu nu cer cheltuieli de judecata,intr-un dosar,ordonanta presedintiala ptr. stabilire domiciliu minor,partea adversa poate cere ? Poate castiga daca ea spune ca,mama ei lucreaza in germania si ii trimite 900 euro pe luna,dar ea si nici membri familiei ei,unde sta in prezent, (tata si fratele) nu au serviciu,eu si membri familiei mele, facand dovada unui venit stabil ?
Am primit motivarea respingerii ord.pres.pt stabilire domiciliu minor. Se refera,la faptul ca a trecut prea mult timp(6 luni) de cand sta doar cu mama si este in interesul copilului,ca domiciliu sa ramana neschimbat pana la solutionarea cererii in fond in cadrul procesului de divort. Am hotarat sa renunt la apel, mi se pare ca este un motiv pe care nu pot sa-l atac si nu vreau sa platesc chelt.de judecata.Credeti ca am procedat bine ?
1. Extrasul de cont pe numele vecinului, sotului sau primarului nu dovedeste venitul meu.

2. Si din alt oras se pot trimite acte la instanta; totusi, nu vad legatura parintilor cu problema, pe noi ne intereseaza mama, nu parintii ei.

Adeverinta ca e inscrisa nu dovedeste prezenta la gradinita. Putea fi combatuta si fortata sa aduca o chitanta de plata a meselor de unde reiesea numarul de zile de prezenta.

3. Pai si era sau nu la dosar? Ati consultat dosarul in ziua judecarii lui?

4. Mama si fratele dv. nu ne intereseaza. Puteti efectiv sa va ocupati de copil? Sunteti dispus? Ati mai facut-o anterior?

5. Mult timp a trecut de cand a plecat cu copilul. Fara un avocat insa, veti dansa pe langa ce are nevoie instanta sa stie, adeverinte de venit ale bunicilor si altele. Unele mai mult au ajutat-o pe mama.
Luati un avocat.
Motivul ca de 6 luni copilul sta la ea nu rezista decat daca acelui copil ii e bine la ea. In functie de asta aveti motive sau nu de recurs. dar sansele sunt foarte mici.
Au trecut 6 luni pt ca,a tot promis ca vine inapoi,in Buc.si aduce copilul la gradinita.Am incercat si medierea dar nu a mai vrut sa semneze Raspunsul de la ancheta tutelara nu era la dosar. Copilul, mi l-am dorit foarte mult si mai mult eu(ajutat de mama mea si de fratele meu) l-am ingrijit de cand l-am adus de la maternitate,pt ea copilul era doar un obiect, dar,cum mama are intotdeauna dreptate,este greu de dovedit asta. La mijloc sunt doar niste ambitii,ale ei si ale parintiilor ei,nu interesul copilului. Multumesc foarte mult pt.sfaturi,imi vor fi de folos in dosarul de divort. Mai am o intrebare,daca vreau sa-mi iau copilul de sarbatori,o saptamana,si ea nu mi-l da, cum pot sa procedez ?
Actiune pentru program de vizita.
Totusi, eu va intreb lucruri punctual si explicit si dv. imi raspundeti aproximativ si nu la tot... asa e dificil sa va indrum, asa incat poate apelati la un avocat care sa stie ce tip de dovezi va trebuie si pentru ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept maria v maria v Buna ziua 1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu conducerea de la grădinița unde învață fetița: refuză să-mi ofere informații, documente, contractul de studii și fotografii. pot face plângere penală împotriva lor? Iuret Iuret Hristos a înviat. Am o problemă cu grădinița unde învață fetița noastră. Deoarece mama copilului mi-a refuzat să îmi ofere informații , documente , ... (vezi toată discuția)