avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta familiei

Buna ziua,
Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu uzufruct viager. Nu am acces la actele apartamentului, cunosc doar adresa. Insa este locul unde locuim de cand ne-am casatorit si avem si un copil minor. Eu detin o garsoniera cumparata inainte de casatorie si acolo am declarat domiciliul meu si al copilului, pt. ca sotul refuza sa ma ia in spatiu.
Pot afla de la OCPI, nr cadastral daca cunosc doar adresa si pot declara ca acolo este locuinta familiei, chiar daca sotul este impotriva?
Multumesc
Este un contract de donatie cu uzufruct viager
Martorii sunt vecinii soacrei, socrul, soacra, care nu vor depune niciodata marturie in favoarea mea.
inteleg ca nu am nici o sansa sa recuperez ceva din ce am investit.
Copilul are 4 ani
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
sanda-popovici, utilizator
Deci.. nu exista sarcina intretinerii.
Daca nu veti dovedi ca ati investit, cred ca nu. Nu stie nimeni ( prieteni, colegi, nasi) ca atunci cand v-ati mutat acolo acea casa nu avea imbunatatiri ? Nu aveti poze cu voi in casa asa cum arata si acum arata acum?

Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Se mai pot dovedi aceste imbunatatiri si cu expertiza. Totusi, nu toate imbunatatirile, unele pot fi considerate de intretinere, ca zugraveala... schimbatul de garnituri etc.
Din pacate nu. ne-am mutat acolo dupa ce l-am amenajat.
De ce spuneti ca nu exista sarcina intretinerii. Pt ca socrul ia donat ap. cu conditia sa-l intretina. Daca nu-i dam bani atunci cand ne cere, se poate razgandi oricand. Sau nu asta presupune uzufructul viager?
Lamuriti intai felul actelor intocmite : donatie sau contract de vanzare cumparare ? Clauzele pot fi clauza de uzufruct sau clauza de intretinere. Actul poate contine o clauza sau amandoua.
In cazul clauzei de uzufruct viager ,fostul proprietar, uzufructuarul,are dreptul de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.
Clauza de intretinere implica realizarea concreta a unei ingrijiri/intretineri/.... Ea poate fi prestata prin plata unei sume lunare de bani, prevazuta ca atare in contract sau poate consta in procurarea de alimente, medicamente, imbracaminte sau prin prestarea activitatilor de gospodarire zilninca/saptamanala/lunara. De asemenea, se poate arata contravaloarea lunara a medicamentelor, alimentelor etc astfel incat cumparatorul(beneficiaruldonatiei) sa stie exact la ce valoare trebuie sa se situeze executarea obligatiei asumate, iar vanzatorul (donatorul) sa aiba siguranta ca va beneficia de aceste prestatii in natura intr-un cuantum precis stabilit.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
traff, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj la divort, recuperare cheltuieli amenajari apartament, custodie minor sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager nicolwilly nicolwilly ce trebuie sa fac dupa divort, fara copii, ca sa pot beneficia de pe urma unui imobil pe care l-am cumparat de la parintii sotului in 2011, pe baza de contract ... (vezi toată discuția)