avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta familiei

Buna ziua,
Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu uzufruct viager. Nu am acces la actele apartamentului, cunosc doar adresa. Insa este locul unde locuim de cand ne-am casatorit si avem si un copil minor. Eu detin o garsoniera cumparata inainte de casatorie si acolo am declarat domiciliul meu si al copilului, pt. ca sotul refuza sa ma ia in spatiu.
Pot afla de la OCPI, nr cadastral daca cunosc doar adresa si pot declara ca acolo este locuinta familiei, chiar daca sotul este impotriva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:30, 21 Noiembrie 2013
Sa lamurim cateva aspecte.
Daca se va declara ca fiind locuinta minorului imobilul grevat de sarcini, acesta va beneficia de multe avantaje, unul dintre aceste avantaje ar fi ca nu puteti fi evacuati si nu se poate vinde acest imobil care constituie locuinta minorului - Cod civil.
Donatia cu sarcina viagera de intretinere, poate fi oricand revocata pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere.
Intretinerea poate fi prestata in natura prin asigurarea de medicamente, hrana si altele, ori prin asigurarea unei sume de bani ce se va plati lunar. - Cod civil.
Doamna vorbeste in caz de divort. Cand locuinta minorului se restabileste.
Despre ce evacuare vorbiti dv. si la ce temei/art. din Codul civil va referiti? Imi e greu sa identific acum...
NU exista intretinere, doamna ne-a spus de uzufruct.

Doamna, ar trebui sa discutati cu un avocat; puteti incheia un act cu sotul daca acesta intelege nevoia dv. de a va proteja.
Casnicia e ca o asociere intre doi asociati egali in drepturi, insa cu venituri si posibilitati difeerite. Nu e pur financiara institutia in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la divort, recuperare cheltuieli amenajari apartament, custodie minor sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager nicolwilly nicolwilly ce trebuie sa fac dupa divort, fara copii, ca sa pot beneficia de pe urma unui imobil pe care l-am cumparat de la parintii sotului in 2011, pe baza de contract ... (vezi toată discuția)