avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta familiei

Buna ziua,
Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu uzufruct viager. Nu am acces la actele apartamentului, cunosc doar adresa. Insa este locul unde locuim de cand ne-am casatorit si avem si un copil minor. Eu detin o garsoniera cumparata inainte de casatorie si acolo am declarat domiciliul meu si al copilului, pt. ca sotul refuza sa ma ia in spatiu.
Pot afla de la OCPI, nr cadastral daca cunosc doar adresa si pot declara ca acolo este locuinta familiei, chiar daca sotul este impotriva?
Multumesc
Puneti pe hartie tot ce ati investit - frumos si in ordine. Faceti inregistrari ale discutiilor cu sotul si socrii despre ce si cat ati cheltuit - cu telefonul mobil atarnat de gat sau in buzunar e simplu. Toate astea in timp si cu calm nu fortat - azi o bucatica, maine alta.
inregistrarile nu stiu daca vor duce la ceva concret sau in eventualitatea unui litigiu vor putea fi utilizate in instanta.
Intai trebuie sa stim despre ce act vorbim; donatia cu clauza de intretinere... hm... nu prea mai e donatie. Si data incheierii actului am uitat-o... si banii ce sa caute acolo?
Multumesc tuturor pt. sfaturi.
Contractul este unul de donatie, cu uzufruct viager(socrul are drept de locuinta asupra lui pe timpul vietii). Dar din cate am inteles eu daca socrul doreste poate reveni asupra donatiei si poate anula contractul, insa nu asta este problema mea. Socrul Nu locuieste cu noi, locuieste singur la sat. Avand in vedere ca are o pensie f. mica (700 lei) iar sotul este singurul copil, este obligatia lui morala sa aiba grija de tatal lui. Nu ma deranjeaza acest lucru, dar eu consider ca pe timpul casatoriei nu doar el are grija de tatal lui ci si eu. Veniturile mele sunt mai mari decat ale sotului.
In cazul in care am divorta este clar ca eu va trebuii sa parasesc apartamentul. Nu mi se pare corect fata de mine sa plec "pagubita". Cheltuielile din timpul casatoriei le vad ca pe niste ch. ale unei firme cu 2 asociati care au aporturi egale.
Dorinta mea este de a ma pune la adapost in eventualitatea unui litigiu. Nu exista in codul familiei nici un articol care sa-mi protejeze interesele?
Nu exista obligatia intretinerii ( tatal nu poate cere revocarea donatiei ), sotul nu isi intretine tatal, omul are totusi un venit, ca il ajuta, e altceva. Pt asta nu veti avea castig de cauza pt a pretinde niste sume. Concentrati-va pe investitia in ap.

Alte discuții în legătură

Partaj la divort, recuperare cheltuieli amenajari apartament, custodie minor sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager nicolwilly nicolwilly ce trebuie sa fac dupa divort, fara copii, ca sa pot beneficia de pe urma unui imobil pe care l-am cumparat de la parintii sotului in 2011, pe baza de contract ... (vezi toată discuția)