Am o intrebare legata oarecum de acest subiect. Sotul meu impreuna cu cei 6 frati au dezabatut in 1993 succesiunea dupa tatal lor decedat. Certifacul de mostenitor eliberat in 1993 original nu-l mai are nimeni,nu i s-a dat importanta,mai ales ca suprafata mostenita de fiecare e de 4.17 mp. Dar avem o copie a acelui certificat de mostenitor. In 2012 ,una dintre surori s-a dus la camera notarilor publici pentru a obtine o copie legalizata a acelui certifcat.Surpriza: pe copia legalizata a cert de mostenitor nu mai apare primul frate. Explicatia a fost ca el a fost trecut mai sus,inafara chenarului si nu e normal. In cuprinsul certifacutului scrie ca nimeni nu s-a declarat strain si nici nu a renuntat la mostenire iar cota fiecaruia e de 1/7 ,tocmai pt ca sint 7 frati. Din copia legalizata rezulta ca sint doar 6 frati, dar care nu puteau mosteni cota de 1/7 .daca erau 6 frati mosteneau cota de 1/6.
Ce pot face in acest caz ,mai ales ca fratele care nu mai apare in copia legalizata obtinuta in 2012 de la camera notarilor publici a decedat,dar are mostenitori.
E bizar: pe copia cert din 1993 apare fratele ,pe copia legalizata obtinuta in 2012 nu mai apare fratele.
Tot corespunde. Nr de dosar,de certificat,numele si adresa mostenitorilor..data,semnatura..tot corespunde,numai ca pe copia legalizata nu mai apare unul dintre frati,cel care e trecut primul ,in afara chenarului.
Asta nu are relevanta. In mod normal dosarul succesoral are termn de pastrare 10 ani dupa care se da la topit. Insa se pastreaza incheierea finala si certificatul de mosenitor.Mergeti in audienta la Camera Notarilor si expuneti va problema.