avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie certificata din arhiva Camerei Notarilor Publici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie certificata din arhiva Camerei Notarilor Publici

Este valabila doar 6 luni?
Joha, eu va cred ca exista nomenclatoare, doar este legea arhivelor pe care trebuie s-o respecte toti detinatorii de arhive, dar dati-mi va rog exact cu nr., anul etc, si citat sau un link, daca este! Daca aveti dreptate, inseamna ca e vorba de o prevedere contradictorie! Adica, daca "dosarele succesorale si de divorț se păstrează 10 ani..." conform nomenclatorului (care din ele?), la ce se face referire in regulamentul din 2013 prin "totalitatea ..., a actelor notariale şi a documentelor în temeiul cărora acestea au fost întocmite." Mai ales ultima parte "documente în temeiul cărora acestea au fost întocmite" - adica documente în temeiul cărora au fost întocmite actele notariale!



Nomenclatorul arhivistic ref.la activitatea BNP-urilor (...) aprobat prin H.353/25.11.2011 a Consiliului Uniunii Nat. a Notarilor Publici din Ro. > la indiicativul I.A.17. este stipulat "dosar succesoral, Termen pastrare 10 ani"

aceasta e dupa noul cod civil, dar si pe vechiul cod civil a fost identic teremenul de pastrare, pt. lamuriri suplimentare puteti marge la Arhivele statului, ei fiind in fapt emitentii acestor hotarari pe care le certifica (si respecta) mai apoi si alti creatori de arhive, precum UNNPR.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
VoL, utilizator
Dvs aveti o problema cu Camerele Notarilor Publici, cu notarii in general ...
este un dialog al surzilor.
Este ultimul mesaj pe care il scriu in acest topic dupa care il voi inchide. Vi s a raspuns si dvs si userului de dinainte, iar sa batem apa in piua este extenuant. Daca aveti alte intrebari legate de alte probleme nimeni nu va impiedica sa deschideti alte topicuri.

Exista un Nomenclator Arhivistic referitor la Activitatea Birourilor Notarale, Camerelor Notarilor Publici, Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania confirmat de Arhivele Nationale care tin de Ministerul Administratiei si Internelor, semnat de Directorul Arhivelor Nationale si aprobat de Consiliului UNNPR printr o hotarare. Scuzati ma dar nu ma vad obligata sa va dau nr Hotararii CUNNPR pentru ca oricum nu aveti acces la ea, este o hotarare interna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva dosare succesorale dariad dariad Am gasit cateva informatii ca dupa preluarea arhivelor succesorale de catre Camerele Notarilor Publici de la fostele Notariate de Stat, dosarele succesorale ... (vezi toată discuția)
Cit timp trebuie pastrate documentele notariale dupa moartea notarului respectiv? gheo71 gheo71 Si mai ales cine sau ce institutie trebuie sa le pastreze ? ori se arunca/distrug Cu alte cuvinte in cazul in care un notar din Romania care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este ... Stoica Marcel Stoica Marcel Bună ziua. Am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este necesar la preschimbarea buletinului. De la Camera Notarilor publici a Municipiului ... (vezi toată discuția)