Avand in vedere ca Regulamentul nou de aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, aprobat prin ORDIN nr. 2333/C din 24 iulie 2013, prevede la art.118 faptul ca:
“(1) Arhivele notariale sunt constituite din totalitatea registrelor şi opiselor notariale, a actelor notariale şi a documentelor în temeiul cărora acestea au fost întocmite. Constituie arhive notariale şi totalitatea registrelor şi opiselor notariale, a actelor notariale şi a documentelor în temeiul cărora acestea au fost îndeplinite de fostele notariate de stat în perioada 1950-1995",
sa-mi citeze cineva din nomenclatoarele arhivistice notariale (vreo 3 sau cate ori fi!), ca eu nu le-am gasit pe net, unde se specifica termenul de 10 ani de pastrare pentru dosarele succesorale - exeptand incheierea finala si certificatul de mosenitor? Daca este asa, atunci ce inseamna ceea ce spune paragraful de mai sus?
In mod normal, ati fi putut obtine orice alt document din dosarul succesoral care sa dovedeasca existenta celui de-al 7-lea frate la succesiune.
Miine ma duc la Camera Notarilor Publici .Imi pare rau ca nu pot posta cele 2 cert de mostenitor pt a vedea ca sint identice..m-am uitat la virgule,la aranjare in pagina,la orice mic amanunt..ceva din care sa rezulte o diferenta cit de mica intre ele...nu am gasit. Dar miine sper sa primesc raspuns.
Dariad exista nomenclator arhivistic referitor la activitatea birourilor notariale Camerelor notarilor publici, UNNPR, Consiliul de Disciplina, Casei de Asigurari aprobat prin Hotararea Consiliului UNNPR.