avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire mama prin intermediul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire mama prin intermediul copilului

buna ziua,

fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea
contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede
asa ceva, el doreste sa vorbeasca cu copilul zilnic la telefon.
pina acum de fiecare data cind era posibil bineinteles il dadeam pe copil la tel sa vorbeasca cu tatal lui , problema este ca daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta ca ia masuri daca nu il las sa aibe legaturi cu minorul....degeaba ii explic ca programul meu nu este batut in cuie, ca trebuie sa aibe si el bunul simt in ceea ce face ...nimic. mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )
ce ma sfatuiti? eu cred ca a facut o obsesie, o fixatie, cum fac sa demonstrez ca are o problema de comportament?

[ va rog, nu mai scrieti cu majuscule ]
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:50, 6 Decembrie 2013
Sa mergeti la cei de la protectia copilului.
Dupa ce se va cerceta si se va conluziona ca fapta nu exeista, ii puteti face plangere pt denunt calomnios, poate se va lecui de plangeri facute cu rea credinta.

Multumesc pentru sfat, nu credeam ca o sa traiesc ca intr-un thriller american...
revin cu amanunte pe viitor despre subiect. Poate se vor schimba lucrurile si la nivel de magistrati, isi vor da seama ca mai exista si nebuni pe lumea asta si ca acest nou Cod Civil
nu e benefic tocmai pentru interesul superior al copilului pe care il apara...
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator
Situaţia e deja-vu pentru mine.
Numai timpul va rezolva problema lui, domnul suferă de obsesie faţă de dvs. şi aşa cum bine aţi remarcat, vă hărţuieşte prin copil.
Eu vă sfătuiesc să incercaţi să vă canalizaţi atenţia în altă direcţie, astfel încât hărţuiala asta să devină ceva minor în viaţa dvs., altfel vă pândeşte ulcerul sau mai rău...Încercaţi să nu mai luaţi în seamă ameninţările lui, lăsaţi să vă facă reclamaţii la toate autorităţile, la cât mai multe cu atât mai bine, aşa îşi vor da seama toţi cu cine au de a face.
Nu puteţi cere examinarea psihiatrică a domnului, teoretic se poate, dar de obicei instanţa nu aprobă şi el nu poate fi obligat dacă nu vrea. Numai dacă răul s-a produs atunci i se face examinarea psihiatrică.
Să vă feriţi a ieşi cu el şi cu copilul în locuri izolate, dacă vă întâlniţi in 3, să vă daţi întâlnire undeva şi nu urcaţi în maşina lui, indiferent de cât de binevoitor vă invită.
De astfel de personaje e plina lumea din pacate. Cand veti obtine solutia de neincepere a uramririi penale in temeiul art 10 lit a, fapta nu exista, faceti-i, asa cum bine va sfatuit gi-jane2 o plangere pe denunt calomnios. Aveti grija ca solutia de neincepere sa fie intemeiata pe art 10 lit a si nu lit d, cum gresit se intampla adesea. Daca se intemeiaza pe lit d, faceti in maxim 20 de zile de la primirea solutiei, plangere la procurorul ierarhic superior, solicitand sa se constate ca fapta nu exista lit a. Nu abandonati astfel de demersuri caci daca stati cuminte si taceti malc hartuirea se va intetii, ca deee ii tine, nu se va dimuna. Ripostati civilizat dar ferm de la bun inceput.
Pe linga toate astea mai cere si diminuarea pensiei de intretinere minor pe motiv ca este in somaj, in 3 zile de cind i s-a incheiat contractul de munca s-a inscris la somaj repede....
Nu isi manifesta dorinta de a participa la cheltuielile cu gradinita, cursurile suplimentare si alte cheltuieli pt serbarea de Craciun..etc.., in schim moare de dor si jale si suna intruuuna spunind copilului cit de mult il iubeste si cit de dor ii este de el....pt mine suna obsesiv ascultind inregistrarile...
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane????? ContSters113373 ContSters113373 Buna ziua, va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ... (vezi toată discuția)
Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru ... (vezi toată discuția)
Relatii personale cu minorul, abuz Ecaterinaa Ecaterinaa Buna, Ma bucur ca a fost amintit subiectul despre abuzul drepturilor parintesti. Acest lucru ma priveste direct, deoarece dupa experientele traite 2 ani si ... (vezi toată discuția)