avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire mama prin intermediul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire mama prin intermediul copilului

buna ziua,

fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea
contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede
asa ceva, el doreste sa vorbeasca cu copilul zilnic la telefon.
pina acum de fiecare data cind era posibil bineinteles il dadeam pe copil la tel sa vorbeasca cu tatal lui , problema este ca daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta ca ia masuri daca nu il las sa aibe legaturi cu minorul....degeaba ii explic ca programul meu nu este batut in cuie, ca trebuie sa aibe si el bunul simt in ceea ce face ...nimic. mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )
ce ma sfatuiti? eu cred ca a facut o obsesie, o fixatie, cum fac sa demonstrez ca are o problema de comportament?

[ va rog, nu mai scrieti cu majuscule ]
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:50, 6 Decembrie 2013
Puteţi merge până în pânzele albe, dar vă sfătuiesc să nu o faceţi prin instanţe, nu de altceva, dar veţi primi altceva decât speraţi, după un consum consistent de bani, timp şi nervi.
Dvs. să strângeţi dovezi în linişte, şi când atacă , vă apăraţi. Cu timpul, copilul creşte şi el v stabili regulile.
proastasatului a scris:

Deci amenintarile, abuzul de drept, prin formualarea unor plangeri neintemeiate, reprezinta forme de hartuire!

Or fi, dar nu-s prin intermediul copilului.

Pe de alta parte sa vorbeasca in fiecare zi la telefon cu copilul e ceva normal si nu ar trebui sa fie prins intr-o hotarare judecatoreasca - atunci sa vezi plangeri pentru nerespectarea hotararii judecatoresti ...

Cum spuneam, sunt mult mai multe decat cele descrise pentru ca altfel nu vad de ce ar exista telefoane inregistrate si nici de ce ar simti doamna nevoia sa asculte conversatiile dintre tata si copil si i s-ar parea comportament deviant ca tatal ii spune copilului ca il iubeste si ii este dor de el.

Deci sa revenim la obiectivitate: obiectiv vorbind, cele descrise de doamna in acest subiect nu justifica "ma hartuieste prin intermediul copilului". Or mai fi si alte subiecte in care dansa a povestit mai multe despre situatie, de a primit raspunsuri atat de vehemente, dar in acest subiect nu.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
mirebire, utilizator
Copilul este motivul pe care se bazează pentru a urmări mama, este clar.
Un copil de 5 ani nu poartă de obicei telefon celular la el; un copil aşa mic nici nu vorbeşte la telefon ca un adult, mama trebuie să-i ţină telefonul şi să fugă după copil cu telefonul, dacă copilul are altceva de făcut, dacă nu o face, este acuzată iar că împiedică relaţia cu copilul; şi uite aşa, aude ce vorbeşte tata cu copilul.
Este şi firesc să înregistreze unele convorbiri, când tata îi spune copilului mic că mama e ......, etc. S-a constatat că agresiunea la adresa persoanei care îngrijeşte copilul afectează psihicul acestuia mai mult decât agresiunea directă asupra lui.
Legea incriminează violenta domestică, violenţa asupra unui părinte din partea celuilalt şi violenţa asupra minorului. Aici intră şi agresiunea psihologică.
Deja ne imaginam scenarii.
Nu va mai imaginati scenarii ca nu aveti atita imaginatie.Daca pt dvs ar fi ok ca fostul sot sa sune in fiecare zi sa vorbeasca cu copilul si apoi sa spuna ca nu a vorbit cu copilul de multa vreme( uite si motivul inregistrarilor telefonice) sau sa sune si cind intimplator la o mie de ani sa nu ii raspund din motive obiective : dorm si doarme si copilul sau sint inca la serviciu sau sint pe strada si nu aud telefonul atunci ma ameninta ca ma da in judecata ca el are drepturi de a vorbi cu copilul nelimitat....Sau vorbeste cu copilul si il intreaba unde e mami si cind a venit mami,daca a dormit la pranz cu mami sau singur..etc. Daca dvs credeti ca el e normal si eu nu eu sper dint tot sufletul sa nu intlnesc prea des persoane ca dvs.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane????? ContSters113373 ContSters113373 Buna ziua, va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ... (vezi toată discuția)
Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru ... (vezi toată discuția)
Relatii personale cu minorul, abuz Ecaterinaa Ecaterinaa Buna, Ma bucur ca a fost amintit subiectul despre abuzul drepturilor parintesti. Acest lucru ma priveste direct, deoarece dupa experientele traite 2 ani si ... (vezi toată discuția)