avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire mama prin intermediul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire mama prin intermediul copilului

buna ziua,

fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea
contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede
asa ceva, el doreste sa vorbeasca cu copilul zilnic la telefon.
pina acum de fiecare data cind era posibil bineinteles il dadeam pe copil la tel sa vorbeasca cu tatal lui , problema este ca daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta ca ia masuri daca nu il las sa aibe legaturi cu minorul....degeaba ii explic ca programul meu nu este batut in cuie, ca trebuie sa aibe si el bunul simt in ceea ce face ...nimic. mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )
ce ma sfatuiti? eu cred ca a facut o obsesie, o fixatie, cum fac sa demonstrez ca are o problema de comportament?

[ va rog, nu mai scrieti cu majuscule ]
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:50, 6 Decembrie 2013
g_iulia1974 a scris:

buna ziua,

fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea
contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede
asa ceva, el doreste sa vorbeasca cu copilul zilnic la telefon.
pina acum de fiecare data cind era posibil bineinteles il dadeam pe copil la tel sa vorbeasca cu tatal lui , problema este ca daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta ca ia masuri daca nu il las sa aibe legaturi cu minorul....degeaba ii explic ca programul meu nu este batut in cuie, ca trebuie sa aibe si el bunul simt in ceea ce face ...nimic. mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )
ce ma sfatuiti? eu cred ca a facut o obsesie, o fixatie, cum fac sa demonstrez ca are o problema de comportament?

[ va rog, nu mai scrieti cu majuscule ]

Da, are acest drept insa poate fi limitat dreptul sau.
Sunt multe instante care considera asa si aceasta este interpretarea corecta a legii.
Este relativ ce spuneţi.Totul depinde de copil, de maturitatea lui.
Nu se poate compara un copil de 3 ani cu unul de 10 ani.
Un copil mic utilizează mijloacele moderne de comunicare prin intermediul unui adult, nu ştie umbla cu telefonul, nu-l ştie ingriji ca să nu-l piardă, nu-l poate încărca singur; la fel, nu ştie intra pe internet, pe skype, fără ajutorul unui adult. Automat, părintele cu care locuieşte copilul este cel care trebuie să stea la dispoziţia celuilalt, când i se năzare să sune sau să intre pe skype. Are dreptul, dar acel drept nu poate îngrădi dreptul celuilalt la viaţa privată.
În definitv, este vorba si de bunul simţ al omului.
Nu am inteles prea bine,deci legea spune nelimitat?Asta ar insemna ca la orice ora ,oricind si oricit?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
g_iulia1974, utilizator
mai stiu si eu un caz in care baiatul are 10, iar tatal il suna intre 4-6 ori pe zi.... incat il exaspereaza si pe copil... daca cumva nu raspunde suna pe mama si pe sora vitrega... nu se lasa....dar la fel are afaceri dar plateste pensia alim in natura... cate o bluza de 30-50 lei pe luna si in cealalta luna un pantalon de 50 lei si dupa aia un tricou ca deja se schimba sezonul...Plata in natura ce sa-i faci....
Doamna sa combateti acele puncte de vedere, care sunt mereu intr-o singura directie, sau persoane al caror nume il regasiti pe site-ul a.r.p.c e pierdere de timp, cu bulbuci. Cand scopul e sa-ti gasesti clienti cu trendul pro-tata la moda si n-ai nicio problema sa-ti cumperi friptura de Craciun din onorariul de succes, achitat de barbatul "Alfa" care a reusit, cu ajutorul tau, sa castige impotriva unei femei (cata fala!), care mai e si mama copilului lui, un proces, facand din propriul copil, valiza, e o pierdere de timp frustranta sa continuati. Va puteti pierde timpul si in mod placut! Exista si sfaturi date echilibrat si cu profesioanlism!
In schimb, chestiunea cu grupul de mame, am scris de mai mult timp ca voi face un blog si un cont de facebook cu hotarari "intelepte" date in interesul superior al copilului. Asta da!
In timp si din pacate vor aparea si consecintele acestor decizii "intelepte". Dar la ce va mai folosi? Raul produs nu mai poate fi reversat, iar legea raspunderii magistratului nu exista!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane????? ContSters113373 ContSters113373 Buna ziua, va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ... (vezi toată discuția)
Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru ... (vezi toată discuția)
Relatii personale cu minorul, abuz Ecaterinaa Ecaterinaa Buna, Ma bucur ca a fost amintit subiectul despre abuzul drepturilor parintesti. Acest lucru ma priveste direct, deoarece dupa experientele traite 2 ani si ... (vezi toată discuția)