fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea
contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede
asa ceva, el doreste sa vorbeasca cu copilul zilnic la telefon.
pina acum de fiecare data cind era posibil bineinteles il dadeam pe copil la tel sa vorbeasca cu tatal lui , problema este ca daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta ca ia masuri daca nu il las sa aibe legaturi cu minorul....degeaba ii explic ca programul meu nu este batut in cuie, ca trebuie sa aibe si el bunul simt in ceea ce face ...nimic. mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )
ce ma sfatuiti? eu cred ca a facut o obsesie, o fixatie, cum fac sa demonstrez ca are o problema de comportament?
eu nu vad hartuirea, poate ati uitat sa o descrieti
Ca suna sa vorbeasca in fiecare zi cu copilul nu consider ca e hartuire - banuiesc ca si dvs vorbiti cu copilul in fiecare zi.
V-a facut plangere penala ... pentru ca nu i-ati raspuns la telefon?
Cred ca e mai mult la mijloc. Spre exemplu - ce inregistrari ascultati?
Sa ii ia telefon copilului nu vad cum ar putea fi o solutie. Daca i l-ar cumpara i l-ati lasa copilului la dispozitie tot timpul, oriunde este? Vi se pare sanatos ca un copil de 5 ani sa aibe telefon?
Citez din descrierea mamei din care, ar fi dificil sa regasim "hartuire":
"contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede"
"daca din diferite motive obiective la ora 19 nu eram linga telefon cu copilul linga mine si nu i se raspundea la apel( nu auzeam tel, dormeam, eram plecata si nu auzeam tel in metrou...etc) ma ameninta"
"mi-a facut plingere penala cf. art 307 c.p , ca nu am respectat programul de vizitare, ca nu il dau pe copil la telefon( eu detin dovezi ,martori si inregistrari telefonice cu ora si data ca nu este adevarat )"
Cam asa descrie mama "hartuirea". Vi se pare insuficient? asa cum vi se pare "suficient" plata pensiei de intretinere prin executare silita/poprire?
Cand te adresezi instantei renunti, indreptatit sau nu, la calea intelegerii intre parti. Din acel moment, locul intelegerii e luat de hotararea judecatoreasca. Din acel moment esti obligat sa executi ce a stabili instanta. Nici mai mult, nici mai putin. E cumplit de simplu!
Art 307 vorbeste despre "impiedicarea relatiilor", adica al intregului ansamblu de legaturi dintre parinte si copil. Obiectul material:..."actiunea descrisa prin norma de incriminare se realizeaza prin izolarea fizica a minorului, caruia i se interzice orice contact cu parintele sau" Codul Penal adnotat, Ed Hamangiu, 2010, prof Matei Basarab, prof. Gheorghita Mateut.
Pe cale de consecinta prin a nu da la telefon copilul, fie des, fie rar, NU se realizeaza izolarea pe care ob mat al infr o presupune. Deci amenintarile, abuzul de drept, prin formualarea unor plangeri neintemeiate, reprezinta forme de hartuire!
"inregistrarile si martorii" despre care vorbeste mama sunt aparari impotriva unor acuzatii nedrepte, care i se aduc.
Haideti sa nu mai mistificam intr-atata realitatea, ca ajungem la credibilitate zero. Macar din cand in cand sa mimam obiectivitatea, nu?
Va rog mult sa imi spuneti si mie dvs cum ati procedat?Care a fost strategia ca sa va aparati
de incercarile lui machiavelice si de acuzatii nefondate?
Nu are doamna alte preocupari, iar daca a intrat in somaj, cu atat mai putin nu o sa aiba! Din lipsa de preocupare veti deveni dvs preocuparea lui/. Mai merge in instanta, mai la o sectie de politie, mai o amenintare, mai un racnet, mai un mail, mai un executor judecatoresc, uite asa isi trece omul timpul! Sunteti DOAR la inceput, sa vedeti ce vine!
Acesta este un scop pentru un barbat "adevarat"! Cum sa-mi hartuiesc si tarasc mama copilului, in timp ce ea creste copilul nostru, iar eu ii dau la misto 100-200 de lei!
"Ce-ai de gind cu tine, fa,
maduva
de vaduva ?
Inima de vipera
vrei sa fii tu, libera ?"
Oricum nu am de gind sa devin victima lui si merg pina in pinzele albe pentru asta...ar trebui sa ne constituim intr-o organizatie a femeilor care au astfel de experinte si probleme...
poate poate se modifica curentul asta pro tatici....si iese adevarul la suprafata!