avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu firma de recuperare

Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 luni stau linistita.Anul acesta cardul a expirat dar dobanda era asigurata...avand bani in avans. Mi-am refacut cardul dupa 2 luni. Am pus suma de 400 ron iar cand am vrut sa acceses banii, acestia nu mai erau in cont. Am mers la banca iar acestia mi-au spus ca nu pot accesa banii deoarece orice suma pun se scade din descoperire si pana nu acopar suma nu voi putea beneficia de niciun banut. Sincer m-am bucurat ,chiar ma gandeam ce bine ca in felul acesta scap mai repede. Dupa o luna ma trezesc cu o scrisoare de la o firma de recuperari ca de la suma de 3400(descoperit) mai am 2600 care trebuie achitati urgent in 2 zile ca altfel voi fi executata silit.(de mentionat ca cei de la banca nici nu au mentionat de faptul ca au depus dosarul unei forme de recuperari) Le-am explicat ca nu am aceasta suma de bani si mi-au recomandat sa ajung la suma de sub 2000 ca totul sa fie amiabil iar cand depun banii la banca sa ii depun la ghiseu ca sa am chitante. buuun am mers la banca am mai depus 750 de ron am vb si cu cei de la banca au dat niste telefoane pentru a scapa de firma de recuperari dar nu s-a putut rezolva nimic. ajung acasa ,sun firma de recuperari le dau numarul de referinta de pe chitanta si acestia imi spun ca nu mi-am respectat contractul si ca acestia nu vad nicio suma depusa de mine si ca ar trebui sa ma grabesc ca altfel voi fi executata silit. Merg iar la banca de data asta era alta doamna...care mi-a spus ca nu au ce sa faca si ca eu trb sa platesc cat mai repede asta e singura solutie.
Deci .... eu depun bani ....in 2 saptamani voi depune si restul de 1900 sau cat a mai ramas.... dar ce ma fac cu firma de recuperari? pentru ca acestia zic ca eu nu am depus.... banca si-a luat banii... primesc telefoane si scrisori.... nu mai inteleg nimic.....adica eu platesc.... vreau sa platesc si sa scap si acestia imi spun ca banii nu exista desi banca imi scade din datorie.
Ce este de facut? Cine isi ia banii si cum....
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...chiar nu mai stiu cum sa procedez si sunt terorizata de telefoane si scrisori
Va multumesc!#-o
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
ThisIsIt, utilizator
Sunt in acceptiunea dvs adevarul absolut, ei bine nu. Pt altii reprezinta doar.. pareri, doar crede ce zice, insa realitatea e alta.
Ce ati subliniat dvs e gresit, apoi am mai gasit si alte... argumente:
In situatia in care un credit de nevoi personale cu ipoteca este luat doar de unul dintre soti, executorul judecatoresc nu se poate indrepta decat asupra uneia dintre parti, daca celalalt sot nu si-a dat acceptul. Daca unul dintre soti e girant sau coplatitor, nu se poate face executarea. Chiar daca creditul este luat de ambii soti ca titulari de credit, tot in urma unui proces se poate face executarea, dar doar asupra unei jumatati. Aceasta este o situatie delicata, pentru ca partajarea nu se poate face decat in urma unui proces de divort.
daca mai caut, mai gasesc, dar nu suntetm aici sa comentam .. cum le ziceti dvs, argumentele altora.
Pe viitor, daca aveti argumente, sfaturi , pareri etc, sa le postati pe ale dvs, nu pe ale altora, multumesc.

pentru cine doreste, n-are decat sa urmeze sfaturile domnului avocat, dansul scrie si " ce trebuie facut ".
Are dreptate cand zice ca firmele sunt niste simple SRL-uri. Si ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:


Are dreptate cand zice ca firmele sunt niste simple SRL-uri. Si ?



pai bineinteles ca are dreptate. cum adica, "si?"?

inseamna ca un "simplu srl" face operatiuni bancare, iar asa ceva este ilegal.


"societatea (firma de recuperari) nu este banca sa perceapa dobanzi."

[ link extern ]





gi-jane2 a scris:

Pe viitor, daca aveti argumente, sfaturi , pareri etc, sa le postati pe ale dvs, nu pe ale altora, multumesc.


am un srl de prestari servicii contabile (inclusiv efectuare expertize contabile).
sa nu-mi spuneti ca pot cesiona contractele firmei cu clientii unor "simple srl-uri".
multumesc.







Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
ContSters257414, utilizator
Nu face nicio operatiune bancara, nu percepe vreo dobanda. Preia printr-un contract, drepturile financiare ale unei alte institutii. Exista un contract intre client si banca, acolo scrie cat imprumuta si ce se intampla daca nu plateste la timp, cat datoreaza penalitate pe zi. Contractul de credit constituie titlu executoriu si in ce priveste principalul si penalitatile de intarziere si ce mai e pe acolo asa ca nu e nevoie de vreo judecata pt a stabili instanta nu stiu ce, ce zice domnul aici iar pica
"In cazul recuperarii creditelor, procedura legala este urmatoarea: banca cheama in instanta persoana care a luat creditul, instanta apreciaza asupra datoriei, fixeaza limitele obligatiei, il obliga pe cel care a luat creditul sa plateasca, iar daca acesta refuza, se trece la executarea judecatoreasca."

Va aprecia datoria, calculul penalitatilor etc atunci cand judeca o contestatie la executare, daca debitorul contesta suma pretinsa.

am mai gasit ceva interesant in link-ul ala
"De exemplu, daca o persoana a luat un credit care avea ca unica garantie salariul, iar apoi, din cauza ca a ramas fara loc de munca din motive care nu i se pot imputa, din punct de vedere juridic nu poate fi chemat in instanta sau de a fi executat."

Zau ? :)



Bine, nu va spun :), dar de ce credeti ca nu puteti cesiona creantele, daca aveti de recuperat bani de la o societate, ce va retine fie sa imputerniciti pe cineva s-o faca in locul dvs, fie sa incheiati cu o alta societate un contract de cesiune ?
www.avocatnet.ro/content/art...


puteti sa-mi spuneti si mie ce cod CAEN are un SRL din asta ("de recuperari")?
Ce am intalnit in practica:
- unele dintre ele ii aleg ca obiect principal de activitate consultanta in afaceri si management

- altele folosesc folosesc codul 8291 – ,,activitati ale agentiilor de colectare si ale birourilor de credit’

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea unui executor judecatoresc diana_sal diana_sal Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintata la serviciu de faptul ca s-a dispus din partea unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri ... (vezi toată discuția)
Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)