avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O fata schizofrenica abandonata de parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O fata schizofrenica abandonata de parinti

Bunaziua am o intrebare pt un cunascator avem o fata parasita de parinti in momentul de fata sta la cumnatamiu la tara am ajutato sa obtina pensie care e de 233lei parintii iei nu vrea sa mai auda de ia are 24 de ani si e cu prb mintale noi i-am
facut buletin la acea adresa de la tara intrebare ce putem face daca nu o mai putem tine fara o instanta judecatoreasca. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 29 Decembrie 2013
Va multumesc pt indrumare dar problema e ca acolo sta doar cumnatul meu care are servici noi suntem la bucuressti si nu putem vede de ia avem si servici.
Acum nu stiu daca am putea obtine un ajutor pt ea sai putem face o camera.
Ma gandesc la o televiziune sa vaca un reportaj si poate o ajuta cineva.
Cum a ajuns fata la cumnat ? Fata are tratament, e in evidenta unui medic ?
De putut o puteti tine si fara o hotarare a instantei, important e sa vreti si sa puteti.
Nu strica sa mergeti la primarie sa cereti ajutor.
Fata poate cere in instanta pensie de intretinere de la parinti.
E coerenta in vorbire, stie de ea ?
da nu e dinaceia periculoasa dar face crize este luata si in evidenta de un medic numai ca ia nu prea is ia tratamentul iar acum pur si simplu sta in frig pe vremea asta am fost eu pesonal la primarie si am intrebat daca i se poate da un ajutor de lemne mi sa raspuns ca nu exista la acea adresa un proprietar si nu o poate ajuta asta mi sa spus la primarie la peris, iar la cumnatamiu a ramas decind a murit soacramea care vedea de ia iar acel teren e in litigiu se va inpartii in doua el ramane cu casa veche de pamant iar sotia va ramane cu terenul.
Parintii iam sunat personal dar am fost ijurat nu vor cu nimic in lume sa mai auda de ia a spus sa co aruncam in strada sa moara, asta am putut obtine de la parinti.
Parintii pot fi obligati sa contribuie daca nu vor de bunavoie, insa cel mai bine pt ea pe termen lung ar fi sa fie ingrijita intr-un camin spital. Partea prosta e ca nu cred ca veti gasi un loc la stat.
Cat sa aiba si cumnatul grija de ea, dansa are nevoie de supraveghere, sa isi ia medicatia la timp. Acum din cate ziceti, sta in conditii inumane, fara caldura etc.

La suma respectiva de 233 le, inseamna ca detine certificat de handicap gradul accentuat. Deci nu are drept de insotitor.
Asa cum primaria corda anumitor persoane ajutoare sociale pe care le folosesc in alte scopuri (am vazut destule cazuri in care barbatii de la tara buni de munca primesc acea suma ca ajutor social) o folosesc pe alcool si tigari. Poate reusiti sa "filmati" acele persoane si sa vorbiti cu primarul sa actioneze si sa ii asigure macar o camaruta la o familie , platindu-i chiria din fondurile primariei (asistenta sociala din primarie).
Eu sincer nu pot intelege de ce persoanele cu dizabilitati nu au parte de protectie sociala, iar barbatii buni de munca au, dar aceasta depinde de "relatiile" avute cu primarii.
Pentru a o interna intr-un azil, este nevoie de o suma mult mai mare, pe care nu o aveti, si nici nu va recomand internarea ei intr-un spital de psihiatrie, intrucat se va externa "leguma".
İncercati sa luati legatura cu anumite fundatii, poate va pot ajuta ei, desi nu prea cred, dar cel putin sprijin psihologic va primi acolo.
Este foarte bine ca nu este agresiva.
Este grav ce se intampla in Romania cu persoanele cu dizabilitati, nu s-au marit indemnizatiile de ani de zile, deci statului nu ii pasa.
POate va poate ajuta preotul din sat, incercati si asa.
Offf...succes si sanatate multa fetei.

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi obligat un bolnav psihic sa ia tratamentul antella antella As vrea sa stiu cum se poate ca un bolnav psihic sa fie obligat legal sa-si ia tratamentul cu antipsihotice ? A fost internat la psihiatrie dar nu vrea sa-si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva ... Tahan Tahan Buna seara. Situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva sa ma poata indruma sau sa imi poata oferi cateva sfaturi in legatura cu situatia pe care o ... (vezi toată discuția)