avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA SEPTEMBRIE 2005
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA SEPTEMBRIE 2005

Buna ziua dragi colegi.
Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum o sa decurga sau alte opinii despre cum vi se pare voua examenul scrieti aici.
Eu abia o sa-l sustin pentru prima data in toamna asta si sincer imi este tare teama de oral.
Am tot cautat pe internet mai multe detalii in legatura cu examenul de anul trecut poate si cateva subiecte date la scris dar nu am gasit nimic si sunt convinsa ca nu sunt singura care este interesata de acest lucru, daca are cineva aceste subiecte va rog sa le scrieti in forum.
Dragi colegi astept raspunsurile voastre si va rog sa nu batem campii cu eventualele greseli de exprimare cum am vazut ca se face, haideti sa fim maturi si sa dezbatem aceasta problema cu seriozitate.
Va multumesc.
Cred ca examenul se sutine dupa 20 septembrie.
Cel mai recent răspuns: aliPus , utilizator 11:28, 18 Octombrie 2005
Salut! Roxy sunt si am sa sustin si eu pt. prima data anul acesta exam de admitere in barou Din cate am auzit nu este chiar atat de usor precum pare! pt ca iti trebuie si sustinerea unui avocat chiar daca legea de anul trecut iti permite inscrierea la exam si fara cele doua semnaturi care erau necesare ! Sper sa apara cat mai repede tematica si data sustinerii examenului. Apropos, de unde stii ca se va sustine examenul in septembrie!?Legea spune ca trebuie facuta publica tematica cu 60 de zile inaintea sustinerii examenului, iar cum inca nu a aparut nimic nu vad cum sa se sustina asa de repede. Daca mai afli ceva nou da un semn de viata. Bafta! Ciao!
intradevar si eu stiu ca programa pentru admitere in barou trebuie scoasa cu 60 zile inainte . am fost chiar saptamana asta la barou si nu s-a scos nici un fel de programa .
am mai auzit un zvon ca daca ai recomandarea a doi avocati care pot depune concluzii la curtea constitutionala esti admis in barou fara examen trebuie sa dai doar examen de definitivat . dar nu stiu daca este un zvon sau ................
Salut! Este doar un zvon ! Iti spun eu sigur! daca ai avocatii ai "sanse mari" sa fii cel ales pt. ca toti care participa, hai sa fim seriosi .... sunt pregatiti adica cunosc materie (parerea mea), iar faza este ca in comparatie cu magistratura unde se stabileste nr. de locuri anual, in barou insa, este la latitudinea lor cati si cum intra. deci mi se pare firesc pt. cei care au avocatii care pun semnatura pentru ei sa aiba sanse mai mari in fata mea pt. ca au alta credibilitate! dupa ce ai luat exam. nu faci parte din barou ca avocat stagiar fara acest avocat care sa te indrume si de la care sa inveti practic meserie( asta-i legea).Asa ca ar trebui sa ne facem rost de av. inainte cu care sa tratezi in eventualitatea intrarii tale in barou ca stagiar si sa nu fii nevoit sa umbli atunci disperat dupa unul( si la norocul meu sa fiu admisa si sa nu gasesc nici unul care sa ma ia!, pt. ca ei nu sunt obligati sa faca acest lucru. Va salut si multa bafta!C.M.

Alte discuții în legătură

Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Acces in profesia de avocat Adela.Alexandra Adela.Alexandra Saptamana trecuta mi s-a spus ca daca se face dovada lucrului cu carte de munca la un birou de avocatura, dupa finalizarea licentei, se poate face accesul in ... (vezi toată discuția)