avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e procedura corecta ca sa ii ramana casa fiicei mele?

Deci!!!! Eu am casa proprietate,si o fetita,el are un copil si e divortat,noi doi vrem sa ne casatorim,care ar fi cea mai corecta cale de a ne reuni iubirea in acte fara sa impartim locuinta mea, normal pt ca eu doresc sa ii ramana fetitei mele, asta in cazul in care eu mor sau divortam

(Interventie moderator: Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat aceasta contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
cred ca ar fi mai simplu sa nu va casatoriti ... in definitiv iubirea poate sa stea si fara acte :) zic si eu ...
Da, mai bine puneti in balanta castigul din insuratoare cu pierderea prin decesul dv. si vedeti unde inclina balanta.
Daca necasatorita fiind va puneti probleme, d-apai casatorita? Mai bine lipsa! Si cu aceasta ocazie o sa constatati mult mai usor cat de mare e amoarea fara de interes.
@flory7777. Nici nu ati deschis usa si aveti pretentia sa stiti ce este dincolo de ea. Este vorba de un mariaj din dragoste, am inteles. Chiar dvs. intarit ca viitorul sot este bine intentionat, nu se rezuma la constructia actuala " el doreste ceva <<al lui<<la casa asta pt ca vrea sa construiasca ,un etaj,o mansarda,etc,." Este si normal sa aiba aceasta dorinta din moment ce investeste bani si timp. Cred ca mai mult sunteti interesata de partea materiala dvs. Ati primit doua sfaturi:
- nu va casatoriti si traiti in concubinaj ( domnul in mod sigur nu va mai investi );
- renuntati la relatie.
Eu v-as propune a treia varianta, dorinta dvs fiind asa de mare sa fiti impreuna: va casatoriti, obtineti o autorizatie de extindere si construiti impreuna etajul, mansarda, pastrand toate facturile. Ambii vati fi beneficiari in mod egal asupra noii constructii si nici viitorul sot nu va trai cu gandul ca a facut o investitie degeaba. Succes si casa de piatra.

Stimată doamnă,

Bunul dvs dobândit înainte de căsătorie este bunul dvs propriu. În ceea ce privește celelalte aspecte, ce vă împiedică să faceți o convenție matrimonială?

Cu stimă.
Conventia matrimoniala nu se poate face decat prin acordul partilor.
Cine oare investeste bani in imbunatatiri fara sa aiba pretentii la recuperarea banilor in caz de divort...

Desi sub aspect juridic ideea este posibila din punct de vedere practic este lipsita de eficienta.
Ar insemna ca sotul sa arunce efectiv cu banii pe fereastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu intretinere bianca1988 bianca1988 BUna ziua am si eu o nelamurire,parintii mei sunt divortati de 23 de ani si apartamentul in care locuiesc cu mama mea este pe numele tatalui,acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare adina1997 adina1997 vA ROG STIE CINEVA SA MI RASPUNDA?CUMPAR UN IMOBIL CU ACHITAREA UNEI SUME DE BANI SI CLAUZA DE INTRETINERE.ACHITAREA SUMEI SE FACE DIN BANI PROVENITI CA ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)