Deci!!!! Eu am casa proprietate,si o fetita,el are un copil si e divortat,noi doi vrem sa ne casatorim,care ar fi cea mai corecta cale de a ne reuni iubirea in acte fara sa impartim locuinta mea, normal pt ca eu doresc sa ii ramana fetitei mele, asta in cazul in care eu mor sau divortam
(Interventie moderator: Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat aceasta contravine Regulamentului forumului)
Ceea ce am avut de spus, am spus. Nu în ultimul rând, concluzionând simplist, eu personal nu sunt interesat să să port un dialog infinit pe această temă.
Buna ziua.
Daca vreti ca viitorul sot sa nu aiba pretentii la locuinta dvs personala, nu faceti extinderi sau renovari la imobilul respectiv. purtati o discutie sincera cu dumnealui si puneti-i in vedere ca dvs doriti ca acea locuinta sa-i ramana fetei dvs. Daca dansul sau dvs impreuna nu veti aduce imbunatatiri imobilului respectiv, in perioada de concubinaj sau in timpul casatoriei, dumnealului nu va putea invoca nici un fel de pretentii in eventualitatea unui divort/desparire. si ma refer aici la posibilitatea de a solicita despagubiri financiare , in ceea ce priveste imbunatatirile sau extinderile pe care le-ar face eventual , la acea casa .
de ce nu mai asteptati 4 ani pana la majoratul fetei? credeti ca va leaga un act ?
cand fata dvs va implini 18 ani va recomand sa-i faceti act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct. astfel dvs veti putea locui in acea casa pana la sfarsitul vietii.
sau de ce nu cumparati impreuna un alt imobil, care ar avea astfel calitatea de bun comun?