avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e procedura corecta ca sa ii ramana casa fiicei mele?

Deci!!!! Eu am casa proprietate,si o fetita,el are un copil si e divortat,noi doi vrem sa ne casatorim,care ar fi cea mai corecta cale de a ne reuni iubirea in acte fara sa impartim locuinta mea, normal pt ca eu doresc sa ii ramana fetitei mele, asta in cazul in care eu mor sau divortam

(Interventie moderator: Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat aceasta contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Stimate domnule Lascoschi,

Ceea ce am avut de spus, am spus. Nu în ultimul rând, concluzionând simplist, eu personal nu sunt interesat să să port un dialog infinit pe această temă.

Cu stimă.
cred ca ast o sa fac,nu ma casatoresc cu acte,stam asa pana la sfarsit si gata
Buna ziua.
Daca vreti ca viitorul sot sa nu aiba pretentii la locuinta dvs personala, nu faceti extinderi sau renovari la imobilul respectiv. purtati o discutie sincera cu dumnealui si puneti-i in vedere ca dvs doriti ca acea locuinta sa-i ramana fetei dvs. Daca dansul sau dvs impreuna nu veti aduce imbunatatiri imobilului respectiv, in perioada de concubinaj sau in timpul casatoriei, dumnealului nu va putea invoca nici un fel de pretentii in eventualitatea unui divort/desparire. si ma refer aici la posibilitatea de a solicita despagubiri financiare , in ceea ce priveste imbunatatirile sau extinderile pe care le-ar face eventual , la acea casa .
de ce nu mai asteptati 4 ani pana la majoratul fetei? credeti ca va leaga un act ?
cand fata dvs va implini 18 ani va recomand sa-i faceti act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct. astfel dvs veti putea locui in acea casa pana la sfarsitul vietii.

sau de ce nu cumparati impreuna un alt imobil, care ar avea astfel calitatea de bun comun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu intretinere bianca1988 bianca1988 BUna ziua am si eu o nelamurire,parintii mei sunt divortati de 23 de ani si apartamentul in care locuiesc cu mama mea este pe numele tatalui,acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare adina1997 adina1997 vA ROG STIE CINEVA SA MI RASPUNDA?CUMPAR UN IMOBIL CU ACHITAREA UNEI SUME DE BANI SI CLAUZA DE INTRETINERE.ACHITAREA SUMEI SE FACE DIN BANI PROVENITI CA ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)