avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e procedura corecta ca sa ii ramana casa fiicei mele?

Deci!!!! Eu am casa proprietate,si o fetita,el are un copil si e divortat,noi doi vrem sa ne casatorim,care ar fi cea mai corecta cale de a ne reuni iubirea in acte fara sa impartim locuinta mea, normal pt ca eu doresc sa ii ramana fetitei mele, asta in cazul in care eu mor sau divortam

(Interventie moderator: Va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat aceasta contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Daca vreti sa va extindeti cu mansarda, autorizatia de construire si procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor vor fi tot pe numele dvs al proprietarului, chiar daca dansul va investi. Ce se poate face este sa va ganditi la o dezmembrare si partaj in timpul casatoriei sau la incheierea unei conventii matrimoniale sub regimul conventional, insa cu aceasta conventie veti introduce Casa ca bun comun. Insa in caz de deces al dvs dansul in calitate de sot va mosteni 1/4 din ce veti avea la data decesului.
Exista solutii la ce doriti dvs dar sunt costisitoare.
Nu conteaza pe numele cui este bunul ci faptul ca isi poate recuperii banii asa cum este si normal...daca privim lucrurile in mod obiectiv.
Deci, dreptul celui care investeste nu poate fi oprimat si de aceea trebuie sa se informeze foarte bine.
Variante exista insa trebuie discutat in detaliu.

Conventia matrimoniala presupunse ca sotul sa renunte la tot ceea ce este prea putin probabil.
Exista si alte acte juridice care pot sa o ajute in mod subiectiv si sa fie el defavorizat, dar conventia matrimoniala este prea fatisa si daca stie sa citeasca nu o va semna.

Mai exista si discutia referitoare la transmiterea dreptului de proprietate catre copil.
Pare ceva simplu dar este complicat...
Solutii insa avocatii pot gasi daca au timp...sa discute cu oamenii in raport de situatia concreta.
Pe forum se pot scrie vreo 20-30 de pagini cu posibile rezolvari in functie de fiecare situatie concreta posibila si efectele care s-ar produce si ce efecte s-ar produce de la fiecare efect produs care la randul lui produce unul sau mai multe efecte juridice...
In concret doamna trebuie sa stie fiecare efect juridic pentru a lua o decizie.

Conventia matrimoniala constituie o varianta simpla dar numai daca sotul semneaza actul.
Daca nu semneaza actul trebuie amplu analizata situatia inclusiv in caz de proces.
Adica se pregateste o strategie de aparare impreuna cu avocatul sau inca de acum si nu la un moment viitor...
Datele problemei pentru un proces pot fi pregatite chiar cu 10 ani mai inainte de proces...date care sa fie cunoscute in mod cert si evident si rezultatul procesului daca datele sunt concrete.
Eu nu am spus ca dreptul nu exista insa pentru a preveni un litigiu costisitor de altfel trebuue gasita o solutie cu care fiecare din cei doi sa fie de acord in cazul in care se casatoresc. conventia matrimoniala sub regimul conventional l ar avantaja pe sotul neproprietar, conventia de seoaratie de bunuri i ar permite doamnei savanda sotului o cota parte din mansarda conform celor investite de acesta, partajul in timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale cu dezmembrarea ar fi o alta solutie pentru partea mansardata pe care o vor construi o impreuna .
Situatia este mult mai complexa decat o percepeti.
Sunt multe acte juridice care se pot face.
Conventia matrimoniala presupune semnatura lui, in timp ce alte acte nu presupun semnatura lui.
Si acte cu semnatura lui se pot face, dar conventia matrimoniala nu o va semna sau daca o va semna nu va investi nimic.
Sub acest aspect, daca nu va investi niciun ban se poate dovedi uitila o conventie matrimoniala dar nici nu cred ca ati avut in vedere aceasta ipoteza si nici intrebarea nu era in acest sens.
Si mai pot aparea si alte discutii juridice cu privire la conventia matrimoniala.
Unele lucruri chiar daca par simple pot fi foarte complicate daca le analizezi in mod temeinic.
Daca erati atent m am referit la cazul in care se casatoresc. Nu la alte cazuri....

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu intretinere bianca1988 bianca1988 BUna ziua am si eu o nelamurire,parintii mei sunt divortati de 23 de ani si apartamentul in care locuiesc cu mama mea este pe numele tatalui,acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare adina1997 adina1997 vA ROG STIE CINEVA SA MI RASPUNDA?CUMPAR UN IMOBIL CU ACHITAREA UNEI SUME DE BANI SI CLAUZA DE INTRETINERE.ACHITAREA SUMEI SE FACE DIN BANI PROVENITI CA ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)