Am calitatea de sef de scara si am fost renumerata cu suma de 10 lei/luna pe baza unei conventii civile,de care nici nu sunt sigura ca exista,ca am semnat sau ceva de genul.Oricum,am primit zilele astea o comunicare de la AJPIS ca pe perioada 01.10.2010-01.10.2011 am avut concediu de maternitate si am incasat indemnizatie de crestere copil si totodata am avut si aceasta conventie civila si nu am declarat-o,iar acum trebuie sa restitui toata suma pe care am primit-o ca indemnizatie!
Nu stiu cat e de legal,daca mai este cineva in aceasta situatie si ce sfaturi pot primi ptr ca sunt disperata!!
Trebuie sa existe un document prin care acea conventie a fost reziliata, daca nu exista un astfel de document atunci va trebui sa restituiti suma imputata.
Probabil ca in evidenta ANAF-ului figurati cu venituri realizate in perioada CCC.
Nu exista nici o modalitate de a ma opune acestui lucru? Si,in cel mai negru cosmar al meu in cazul in care trebuie sa restitui aceasta suma,avand in vedere ca nu am de unde si in nici un caz intr-o singura transa,ce optiuni de restituire am? Pot esalona? Cum? Pe cat timp?
Pentru esalonare ar trebui sa vorbiti cu cei de la AJPIS care au emis acea decizie.
Asa cum am spus anterior, numai daca faceti dovada ca raportul juridic incheiat in baza acelei conventii a incetat anterior intrarii in CCC atunci exista posibilitatea sa nu mai platiti asa ceva.
Dvs aveti posibilitatea sa contestati decizia de impunere, dar va trebui sa dovediti ca nu ati realizat venituri in perioada CCC.
Dar exista acea prevedere ca o conventie civila era limitata la durata mandatului unui administrator,ca acea conventie isi pierde automat valabilitatea? Daca nu am avut o conventie semnata si am primit banii pe baza unui stat de plata,probabil depus la finante,se poate contesta?