avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie nastere contra conventie civila
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie nastere contra conventie civila

Am calitatea de sef de scara si am fost renumerata cu suma de 10 lei/luna pe baza unei conventii civile,de care nici nu sunt sigura ca exista,ca am semnat sau ceva de genul.Oricum,am primit zilele astea o comunicare de la AJPIS ca pe perioada 01.10.2010-01.10.2011 am avut concediu de maternitate si am incasat indemnizatie de crestere copil si totodata am avut si aceasta conventie civila si nu am declarat-o,iar acum trebuie sa restitui toata suma pe care am primit-o ca indemnizatie!
Nu stiu cat e de legal,daca mai este cineva in aceasta situatie si ce sfaturi pot primi ptr ca sunt disperata!!
Cel mai recent răspuns: Lore73 , utilizator 20:36, 22 Ianuarie 2014
Pentru finante este suficient statul de plata si declaratiile depuse pentru ca s-a realizat venituri.
Dumneavoastra ati executat un serviciu contra unei remuneratii. Servicul s-a executat dar dumneavoastra nu aveati voie sa primiti acei bani in paralel cu CCC. Deci din moment ce serviciul s-a executat ati putea sa delegati pe altcineva sa primeasca banii - sot, fica, vecin... pentru ca acel serviciu este deja facut. Refaceti toate statele de plata din 2007 pana in prezent. Daca ceilalti accepta e ok.
Daca serviciul este executat de o persoana nu se poate delega o alta persoana in locul prestatoruui.
multumesc ptr raspunsuri! Astept idei cam ce-as putea face in aceasta situatie,de la oricine e dispus!
Multumesc tuturor!
Atata timp cat ambele parti implicate sunt de acord, banii ii poate lua oricine hotarasc cei implicati, iar impozitele trebuie platite de cel care ia banii nu de cel care munceste. Am dreptul sa muncesc eu, iar banii sa ii ia fiul meu (nu e vorba de carte de munca, dar chiar si atunci se poate - munca la domiciliu sau pe teren sau alte modalitati). De ce nu ar fi legal. Am dreptul sa dau (inchiriez) garsoniera mea gratuit altuia iar acela sa o inchirieze pe bani, dar e obligat sa plateasca el taxele. In orice maniera ar fi statul nu pierde si nu e inselat, pentru ca daca declari veniturile si platesti impozitul e totul ok.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament pe perioada concediului de crestere copil Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa stiu, daca sunt in concediu de crestere copil si doresc sa inchiriez un apartament pentru care o sa iau o anumita suma. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa restitui indemnizatia crestere copil fiindca aveam contract de mandat cu o firma de asigurari alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua. am nevoie de niste indrumari si sfaturi va rog. in august 2010 am nascut un baietel , iar din octombrie 2010 -august 2012 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit asociatie de proprietari caralin caralin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu 3 intrebari pe care le am: 1. asociatia de proprietari din care fac si eu parte, are venituri lunare din ... (vezi toată discuția)