Am calitatea de sef de scara si am fost renumerata cu suma de 10 lei/luna pe baza unei conventii civile,de care nici nu sunt sigura ca exista,ca am semnat sau ceva de genul.Oricum,am primit zilele astea o comunicare de la AJPIS ca pe perioada 01.10.2010-01.10.2011 am avut concediu de maternitate si am incasat indemnizatie de crestere copil si totodata am avut si aceasta conventie civila si nu am declarat-o,iar acum trebuie sa restitui toata suma pe care am primit-o ca indemnizatie!
Nu stiu cat e de legal,daca mai este cineva in aceasta situatie si ce sfaturi pot primi ptr ca sunt disperata!!
Multumesc mult pentru raspunsuri.Este o situatie neplacuta ptr mine,care chiar daca e conform legii au uitat ca se pot crea astfel de situatii aberante incat datorita unui castig de pe urma caruia nu poti trai nici macar o singura zi sa pierzi ceea ce-i al tau.
Ar mai fi totusi o intrebare daca binevoiti a-mi raspunde si anume: in cazul in care dau toti banii inapoi sau ajung la o esalonare a sumei si in acelasi timp nu mai am nici acea conventie cum ramane cu indemnizatia de nastere si ma refer la faptul ca,conform legii printre altele HG 1025/2006 ,concediul si indemnizatia lunara ptr cresterea copilului se acorda TUTUROR PERSOANELOR INDREPTATITE ,daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit,ceea ce din punctul meu de vedere dupa inapoierea sumelor,conform legii,statul imi datoreaza o indemnizatie datorita faptului ca am nascut si am platit niste taxe la stat si astept si eu sa mi se dea ceva inapoi!
Dupa inapoierea sumei de bani pe care statul o solicita , dvs nu veti mai primi nimic, intrucat legea prevede ca : pe durata CCC realizarea de venituri supuse impozitului pe venit conduce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc!
Deci nu am nici o sansa? Daca nu am de unde da banii si nici nu accepta eslonarea,ce se intampla? Imi pot pierde casa? Cum isi pot ei recupera banii?
Daca acea conventie chiar nu a existat,fiecare administrator care s-a perindat pe la conducerea asociatiei bazandu-se probabil ca cel de dinanintea lui a incheiat acele conventii,si deci daca exista DOAR stat de plata semnat atunci se poate contesta sau ptr finante e suficient?