Am calitatea de sef de scara si am fost renumerata cu suma de 10 lei/luna pe baza unei conventii civile,de care nici nu sunt sigura ca exista,ca am semnat sau ceva de genul.Oricum,am primit zilele astea o comunicare de la AJPIS ca pe perioada 01.10.2010-01.10.2011 am avut concediu de maternitate si am incasat indemnizatie de crestere copil si totodata am avut si aceasta conventie civila si nu am declarat-o,iar acum trebuie sa restitui toata suma pe care am primit-o ca indemnizatie!
Nu stiu cat e de legal,daca mai este cineva in aceasta situatie si ce sfaturi pot primi ptr ca sunt disperata!!
Pe baza acestui fapt am cerut asociatiei sa faca o rectificativa pe perioada 2010-2011,iar acum jurista de la Locato imi raspunde ca acest lucru nu-i posibil decat in instanta! Exista vreo prevedere legala in acest sens?
Rectificarea este operatiunea juridica care consta in indreptarea erorilor materiale ce pot fi intalnite intr-un act. Operatiunea se efectueaza si produce aceleasi efecte ca si celelalte acte juridice ce emana de la cel care le-a emis.
In instanta dureaza ceva timp pana obtineti o hotarare judecatoreasca .
Bineinteles ca poate fi obligata printr-o hotarare judecatoreasca dar cu mult mai simplu se face prin declaratii rectificative la finante pentru impozite si taxe. Se recalculeaza si se depun rectificativele. Dureaza cateva ore. Platitii "serios" aceste ore si pun pariu ca se va ocupa rapid - nu fiti zgarcita - e o rezolvare f.f. rapida.