legally_aid a scris:
Intervenție moderator :
Domnule Lascschoschi, este regretabil că nu înțelegeți scopul și utilitatea implementării medierii în România.Despre ce specialiști care să facă legile vorbiți, când medierea de fapt a venit din necesitatea armonizării legislației naționale cu cea a UE ? Ați văzut măcar Directiva 52/2008 ?
Spuneți că nu aveți nicio mediere reușită, dar nu dvs. trebuie să aveți medieri reușite, ci mediatorii.Uneori prezența avocaților în procesul de mediere chiar nu este necesară, ci mai mult încurcă lucrurile.
Mediatorii își fac reclamă? Dar dvs., de câte ori ați primit sancțiuni pe forum pentru reclamă?
Dacă medierea eșuează oamenii cheltuie bani degeaba? Dar când pierd procesele judiciare nu cheltuie cu mult mai mulți bani?
Există reglementări și cu privire la citare, și la prescripție, cităm părțile din afară telefonic, prin mail, etc. Chiar aveți această îngrijorare, sau...?
Ah, dar oare legea cere o statistică a câte procese au câștigat avocații și câte au pierdut?
Nu uitați, domnule Laschoschi, că nici mediatorii nu au decât o obligație de diligență și nu una de rezultat.
V-aș ruga să interveniți în acest forum doar dacă aveți ceva util de spus și la obiect , pe un anumit subiect, și nu să să vă mai spuneți a mia oară opinia despre mediere și mediatori și să ridicați în slăvi rolul avocatului în sistem și să minimalizați rolul meiderii și al mediatorului.Nu vă erijați în legiuitor și încercați să acceptați realitatea, este loc pentru toți profesioniștii, iar aceștia trebuie să colaboreze pentru că nu se află în comeptiție.
Sper să luați în calcul aceste recomandări, nu de alta, dar dorim să facem ceva util și nu să întreținem un război fără sens. Vrem să fim de folos utilizatorilor și nu să-i derutăm, să-i încurcăm. Lăsați specialiștii să vorbească .Oamenii pot consulta legislația și să vadă că noi nu vorbim în afara legii.
Nu ati inteles ce am spus.
In Romania medierea nu era oportuna.
Romania este un stat in curs de dezvoltare in raport de omul de rand.
Exista varfuri si oameni de rand.
Obligativitatea procedurii medierii duce la pierdere de timp si de bani.
Puteti compara Germania cu Romania?
Germania in 1968 era cea mai puternica tara din Europa dupa ce razboiul a ras practic aprope jumatate...
In Romania dupa atatia ani din 89 si ne aflam cumva ca Bulgaria...si Albania...
Nu uitati ca in 89 Romania era fara datorii...
Astazi Romania este compesita de datorii...
Dupa parerea mea mediatorii sunt cei care le dau sanse desarte la oameni in cazuri in care este evident ca oamenii nu se pot intelege.
Nu ma refer la dvs., ci la modul general.
Pentru Romania solutia era aceea ca instanta sa decida cine merge la mediere si credeti-ma ca la tot ce cunosc despre Romania sub toate aspectele aceasta era solutia optima.
Nu am citit directiva dar nu cred ca se incalca.
Gresesc?
Cat priveste medierile esuate si cele reusite sa stiti ca si la avocati ma gandesc ca ar fi util asa ceva.Ma refer la o nominalizare.
Nimeni nu te obliga sa iei un proces.
Atunci poate ca avocatii ar deveni mai atenti cand ar prelua un proces si oamenii ar avea informatii concrete intr-un mod pragmatic despre avocati.
La mediatori nu stiu cat de relevant ar fi dar oricum si acolo ar arata ceva relevant...si anume medierile reusite cele esuate.
La mediatori este insa altfel deoarece se poate nimeri ca un mediator sa prinda numai parti care este imposibil sa se inteleaga iar altii sa prinda numai divorturi care sa fie simplu de mediat...
Cred ca ati inteles ideea pentru ca nu sinteti straina nici de avocatura.
Pe de alta parte, daca medierea tot este obligatorie omul ar trebui sa ajunga la cel mai bun mediator tocmai pentru a nu se ajunge in litigiu la instanta.
Eu asa inteleg scopul si logica legii implementarii medierii si nicidecum ca omul sa piarda timpul aiurea si sa cheltuiasca bani si apoi sa esueze medierea.
Referirile mele din mesajul precedent viza in mod special raspunsul celor doi mediatori si nu era destinat pentru dvs.