avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Privarea de libertate....in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Privarea de libertate....in scoli

As vrea sa va intreb daca este legala "sechestrarea" elevilor in institutiile de invatamant.
In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa paraseasca curtea liceului in intervalul orar 8:00 -13:00 . Aceasta este pazita de gardian, iar poarta este legata cu lanturi si lacat.
Prin constitutie ,fiecarei personae i se da dreptul la libertate, iar aici mi se pare incalcat acest drept.
Intrebarea mea este : Actioneaza corect conducerea institutiei de invatamant?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
AlexMihus, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:37, 1 Februarie 2014
Mentionez ca in stanga curtii liceului se afla sectia de politie, in dreapta curtea unui om iar in spate niste ruine unde isi fac veacul cainii maidanezi....
in sustinerea celor spuse de elena138, vin si ma intreb care ar fi reactia d-lui avocat lascoschi daca, venind la scoala, ar afla ca fiul sau se afla la spital intrucat, in timpul programului scolar, acesta a fugit peste strada sa ia ceva de la magazin ( desi ar fi putut sa faca acelasi lucru si pe drumul catre scoala ) si o masina ( condusa de un sofer pe care anterior l-a scapat de o amenda si i-a redobandit permisul pe vreun viciu de procedura ) l-a lovit. sau un individ a avut nevoie de banii sau telefonul copilului si pentru a le obtine l-a agresat fizic. sau copilul s-a intalnit cu vreun dealer de etnobotanice ( in jargon " legalele " ) sau droguri. sau merge in vreun bar si un simpatic betiv, in nebunia lui, s-a gandit sa-si ridice putin stima de sine prin lovirea copilului... sau cine il obliga pe copil sa plece de acasa sa vina la scoala? daca parintele face acest lucru, nu ar fi normal ca acesta sa sustina scoala si celelalte institutii in activitatile preventive? asta avand in vedere ca si asa sunt destul de greu de mobilizat din cauza procedurilor ambigue. cum ar fi ca d-l avocat sa intre in sala de judecata si sa-i spuna d-lui judecator ca el vine mai pe seara sa-si sustina cauza, intrucat intre orele 10-16 trebuie sa mearga la spa?! sau in loc sa-si sustina cauza in sala de judecata, sa ceara ca dezbaterea sa aiba loc in strada sau la bar ? asta pentru ca oricum procesul este public. nu ar fi cazul ca macar la acest nivel sa incercam sa-i obisnuim pe copii cu faptul ca in societate sau intr-o institutie trebuie respectate niste reguli ce tin de regulamentul de ordine interioara sau macar de bunul simt ? ne revoltam cu totii cand vedem comportamentul stradal al unor scolari ( intrebandu-ne oare ce or fi invatat la scoala sau acasa ), dar in acelasi timp ii sfatuim sa sara gardul scolii ?! ciudate argumente juridice aveti d-le avocat!
Domnule Lascoschi, pe bune, chiar credeti ce ziceti? Pai si de la scoala poti pleca, dar iei absenta si se aplica si complementare. La mai multe chiuluri, peste gard sau pe poarta, este exmatriculat. Super, nu-i asa? Un tanar ca multi altii, tarat pentru restul vietii. Si asta la incurajarea unui avocat.
Ok, noi ne jucam, dar cine iese ciufulit daca ia de bun ce-i ziceti?
Eu nu cred ca s-ar castiga nimic nici pe civil, ca e vorba de niste acte normative de anulat. Ultimul este un ordin comun MEC si Interne.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
elena138, utilizator
AlexMihus a scris:

daca nu vrei sa stai poti oricand sa pleci sau sa iti dai demisia.

Uite ca la solutia asta nu m-am gandit!#-o#-o

Cand vei reusi sa obtii un job sa revii pe forum si sa ne descrii conditiile privind parasirea locului de munca.

Totusi, gardul ala, cat este de inalt?

cyan a scris:n
nAlexMihus a scris:n
ndaca nu vrei sa stai poti oricand sa pleci sau sa iti dai demisia. n
nnUite ca la solutia asta nu m-am gandit!#-o#-onnCand vei reusi sa obtii un job sa revii pe forum si sa ne descrii conditiile privind parasirea locului de munca.nnTotusi, gardul ala, cat este de inalt?nnn
nnMentionez ca in stanga curtii liceului se afla sectia de politie, in dreapta curtea unei persoane iar in spate niste ruine unde isi fac veacul cainii maidanezi.... nnCare gard mi-l recomandati sa-l sar? nnn

Alte discuții în legătură

Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar manolachealex manolachealex Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)