avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Privarea de libertate....in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Privarea de libertate....in scoli

As vrea sa va intreb daca este legala "sechestrarea" elevilor in institutiile de invatamant.
In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa paraseasca curtea liceului in intervalul orar 8:00 -13:00 . Aceasta este pazita de gardian, iar poarta este legata cu lanturi si lacat.
Prin constitutie ,fiecarei personae i se da dreptul la libertate, iar aici mi se pare incalcat acest drept.
Intrebarea mea este : Actioneaza corect conducerea institutiei de invatamant?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
AlexMihus, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:37, 1 Februarie 2014
AlexMihus a scris:

Mentionez ca in stanga curtii liceului se afla sectia de politie, in dreapta curtea unei persoane iar in spate niste ruine unde isi fac veacul cainii maidanezi....Care gard mi-l recomandati sa-l sar?

Cred ca dl. Lascoschi nu se supara daca-l sari la domnia-sa :))
Pana una-alta, e important sa nu sari ... calul, ca de garduri o sa tot ai parte. :)
Pe cel dinspre sectia de politie!Politistii nu musca:D
Dar totusi am o curiozitate si e curios ca nu te-a mai intrebat nimeni pana acum;
e lacat pe poarta,in schimb poti intra dar nu poti iesi :-/
cum adik....poi aia care intra pe unde intra???
Acum serios vorbind nu cred ca scoala castiga ceva dak i tine inchisi in scoala,daca obligi copilul sa stea la ore nu inseamna ca va invata cva dak nu il intereseaza,din contra,va apela la orgoliul sau copilaresc si nu va fi atent,cred ca ar trebui luate masuri ca sa i faca sa stea de placere,nu cu forta,oricum daca vrea sa ciuleasca sau sa fumeze sau sa se drogheze o poate face f bine in toaleta scolii sau intr-o sala de clasa goala
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
rodica1985, utilizator
elena138 a scris:

AlexMihus a scris:

Mentionez ca in stanga curtii liceului se afla sectia de politie, in dreapta curtea unei persoane iar in spate niste ruine unde isi fac veacul cainii maidanezi....Care gard mi-l recomandati sa-l sar?

Cred ca dl. Lascoschi nu se supara daca-l sari la domnia-sa :))
Pana una-alta, e important sa nu sari ... calul, ca de garduri o sa tot ai parte. :)

Nu ma supar dar e vopsit gardul si inauntru leopardul:))

pe vremea mea se sarea gardul sau gaseai gardul taiat...

Este afectata libertatea de miscare dar nu e lipsire de libertate in mod ilegal.

Pentru proces ar trebui stiut regulamentul scris al scolii si eventual daca parintii au decis asa.
Totusi scoala nu este lagar de concentrare si nici penitenciar.
Daca elevul vrea sa umpere de mancare nu e in regula sa ii fie interzis.
Doar daca era internat se putea discuta altfel ca era hranit in interior.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
rodica1985 a scris:

nu cred ca scoala castiga ceva dak i tine inchisi in scoala,

Ideea este ca scoala nu trebuie sa castige ceva ci elevii sa castige de pe urma scolii.
Daca se duc la scoala cu gandul la chiul nu cred ca mai are rost sa se duca.
Sa nu uitam ca scoala, buna, rea, este platita de la bugetul de stat unde contribuim cu totii. Orice chiul inseamna bani irositi.
Scoala castiga prestigiu de pe urma elevilor, daca acestia chiulesc atunci prestigiul se duce pe apa sambetei.

Daca ar invata intr-un sistem de invatamant privat nu cred ca i-ar mai sta gandul in ce parte sa sara gardul ci la invatatura.

@AlexMihus nu ne-a dezvaluit in ce clasa este dar dupa cum pune problema banuiesc ca abia a intrat la liceu.:)
rodica1985 a scris:

oricum daca vrea sa chiuleasca sau sa fumeze sau sa se drogheze o poate face f bine in toaleta scolii sau intr-o sala de clasa goala

E foarte adevarat ce ati spus....exact asta se si intampla :) acum 2 saptamani un elev a fost luat cu salvarea pentru ca a consumat "legale" in toaleta scolii.

Alte discuții în legătură

Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar manolachealex manolachealex Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)