avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:44, 22 Aprilie 2009
bine eu acum am inteles ca ei ar avea totusi ceva drepturi ( pe care eu nu le cunosc) dar sa aiba si castig de cauza ??????chiar asa de grav sta treaba?
in zilele imediat urmatoare o sa consult un executor si sa demarez cumva actiunea de eliberare a locuintei! totodata pe timpul sederii lor acolo nu numai ca nu au platit nici o taxa ( nici macar impozitul pe cladire) dar au si deteriorat cam tot ce s-a putut ! si nu am inteles foarte clar "jonctiunea posesisiilor" le confera lor vreun drept?
@AndreiT
e drept, insa daca stau de 8 ani nu poti sa convingi pe nimeni ca e rea credinta. Chiar daca nu au un act. Reaua credinta am considerat-o exceptie. Dupa ce a scris marina se pare ca nu m-am inselat
Oricum reaua credinta nu se prezuma- deci ajungem in aceeasi situatie.

Cu jonctiunea cred ca e mai greu. Daca nu au un just titul mai trebuie sa treaca ceva vreme. Daca au deja se pune problema unei actiuni petitorii (si asa incepe distractia) (parerea mea)

@marinamark
Acum cred ca e momentul sa consultati un avocat daca nu stiti ce drepturi au persoanele respective sau cine le-a conferit aceste drepturi.
In functie de drepturile lor situatia poate sa devina cu adevarat complicata...
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2009
dorians, utilizator
imediat dupa Paste o sa consult un executor sa nu mai pierd timp si indiferent cat va dura sa rezolv odata problema asta !ideea e ca nu au fost dati afara din imobil deoarece eu si sotul meu ne-am mutat in celalat corp de casa si stand impreuna in aceeasi curte nu am vrut sa ne certam pt ca de fiecare data cand ii ziceam sa plece deveneau recalcitranti si ne-an temut (drept sa spun) cand o sa avem un ordin in mana atunci nu vor mai putea face ceva si in plus nu ne vom mai teme nici noi. sper din tot sufletul sa rezolv problema asta si ei sa nu aibe nici un drept( ca de fapt ce drept au)
Ordonanta presedintiala va fi respinsa cu succes, atata timp cat nu este indeplinita cel putin una dintre conditiile de admisibilitate a acesteia: urgenta. Daca acele persoane, în speţă tolerate şi nu chiriaşe (neexistand un contract de închiriere scris sau verbal cu plata unei chirii), locuiesc de 8 ani de zile, unde este urgenta?
Singura cale este o actiune in evacuare, pe drept comun, pentru lipsa de titlu. Parerea mea! ;)
marinamark a scris:

imediat dupa Paste o sa consult un executor sa nu mai pierd timp si indiferent cat va dura sa rezolv odata problema asta !ideea e ca nu au fost dati afara din imobil deoarece eu si sotul meu ne-am mutat in celalat corp de casa si stand impreuna in aceeasi curte nu am vrut sa ne certam pt ca de fiecare data cand ii ziceam sa plece deveneau recalcitranti si ne-an temut (drept sa spun) cand o sa avem un ordin in mana atunci nu vor mai putea face ceva si in plus nu ne vom mai teme nici noi. sper din tot sufletul sa rezolv problema asta si ei sa nu aibe nici un drept( ca de fapt ce drept au)

Nu va poate ajuta cu nimic executorul!
Pentru ca acesta sa-si desfasoare activitatea, este necesara obtinerea definitiva a unei hotarari de evacuare.
Pe cale de consecinta, pentru a nu mai pierde vremea, va recomand sa apelati la un avocat pentru sustinerea unei actiuni in evacuare, astfel incat aceasta sa nu dureze mai mult decat este necesar in cazul in care nu ati avea avocat si nu ati sti cum sa o redactati si sa o probati, pentru ca apoi cu hotararea instantei de fond definitiva (deoarece calea de atac este doar recursul) puteti merge la un executor pentru evacuarea pe cale silita a acestora.
Exceutorul nu este un politist sau bodyguard care sa intervina intre parti pentru solutionarea unui litigiu. El doar poate pune in aplicare o hotarare judecatoreasca executorie sau un titlu executoriu. ;)

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune de evacuare georgianne georgianne Buna ziua, As dori va rog daca ma puteti lamuri, sunt aproape disperata. Am divortat si am o sentinta de partaj definitiva si irevocabila prin care mi se ... (vezi toată discuția)
Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)