Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!
Nu e chiar asa de simplu... chemati politia si gata. Legea ocroteste inclusiv posesia. Asa oricine ar avea un titlu de proprietate ar chema politia sa dea afara o persoana care poate are un drept asupra bunului. Parerea mea...
Poate ca nu pleaca ca buna voie ca nu au unde sa se duca...
Dreptul de propietate nu se pierde (e imprescriptibil) Existat in trei cazuri speciale insa nu isi gasesc aplicare. Dreptul de proprietate poate sa fie paralizat prin uzucapiune.
pai si ce daca nu au unde sa se duca e problema mea? ei locuiesc pe proprietatea mea tocmai pt ca eu le-am ingaduit asta si le-am acordat si timp sa-si gaseasca ceva ! bani la chirie nu , nervi imi fac toata ziua ca-i vad acolo si constat ca au si drepturi....
adica si eu pot sa intru la cineva in curte si sa locuiesc acolo si sa nu ma dea afara ca nu am unde sa ma duc?
si asa sa treaca vreo 8 ani si gata am dreptul la ceva de acolo.....cam absurd! daca eu le intru in casa si le dau toate lucrurile afara in starda ce-mi fac ei mie?
sau politia? ( o amenda ?!)
atunic oare cine are drepturi?
asta e o varianta un pic mai neortodoxa dar.... merita incercat....X-(
Nu cred ca e cea mai buna varianta. Parerea mea este ca drepturi (insa nu va pun dreptul dvs in pericol). Nu este vina dvs ca nu au unde sa stea dar stau totusi acolo de 8 ani :secret: Poate nu se va ajunge la proces in cazul in care le aruncati hainele din cauze financiare insa se poate obtine si aparator din oficiu.
Repet. Cred ca cel mai bine este sa consultati un avocat din zona care sa va sfatuiasca cu privire la cea mai buna metoda de solutionare a conflictului