avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:44, 22 Aprilie 2009
marinamark a scris:

Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!

cei care locuiesc acum acolo astfel cum a spus la inceput este userul astfel ca banuiesc ca acesta are domiciliul sau legal acolo , socrii acestuia fiind proprietarii tabulari si faptici , ceilalti find fosti locatari cu sau fara titlu .
Si eu cred ca singura solutie este o actiune in evacuare insa nu cum spunea colega de mai sus (ioana larisa) pe calea ordonantei presedintiale, intrucat evacuarea fiind o masura definitva nu este admisibila pe calea unei actiuni vremelnice.
De asemenea, chiar daca exista vreun contract intre ei, proprietarul poate cere evacuarea pentru motive bine intemeiate. In speta de fata cu atat mai mult o poate cere neexistand niciun act scris, ci doar tolerandu-i acolo (chiar si in schimbul intretinerii).
Cu stima,
av.M Hornea
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Mihaela Hornea, Avocat
aditabora a scris:
cei care locuiesc acum acolo astfel cum a spus la inceput este userul astfel ca banuiesc ca acesta are domiciliul sau legal acolo , socrii acestuia fiind proprietarii tabulari si faptici , ceilalti find fosti locatari cu sau fara titlu .

Eu am inteles asa: imobilul in discutie are 2 corpuri de casa: in tot imobilul, respectiv in ambele corpuri de casa au locuit chiriasii, pana de curand cand, intr-una din case s-au mutat fiul proprietarului cu familia sa, iar acum chiriasii nu vor sa plece din celalalt corp de casa. Unde este tulburarea de posesie?
Unde este revendicarea?
Cum poate fi admisa o cerere de ordonanta presedintiala daca une dintre conditii: urgenta, nu este indeplinita? Urgenta nu exista daca acele persoane stau acolo de 8 ani, netulburati de proprietar...;)
cora2006 a scris:

aditabora a scris:

Eu am inteles asa: imobilul in discutie are 2 corpuri de casa: in tot imobilul, respectiv in ambele corpuri de casa au locuit chiriasii, pana de curand cand, intr-una din case s-au mutat fiul proprietarului cu familia sa, iar acum chiriasii nu vor sa plece din celalalt corp de casa. Unde este tulburarea de posesie?
Unde este revendicarea?
Cum poate fi admisa o cerere de ordonanta presedintiala daca une dintre conditii: urgenta, nu este indeplinita? Urgenta nu exista daca acele persoane stau acolo de 8 ani, netulburati de proprietar...;)

subsriu! cu mentiunea ca personal cred ca nici evacuarea nu merge;)
asa m-am gandit si eu ! ei nu au mutatie acolo si am vrut sa solicit ajutorul politiei dar cel mult se pot alege cu o amenda!in decurs de 8 ani li s-a pus in vedere de catre proprietar sa paraseasca domiciliul numai ca nu sub o forma legala(adica daca de buna voie s-au inteles sa stea acolo de ce nu pot pleca tot de buna voie)! si daca trece timpul cu procese cu altele mi-e teama sa nu treaca in favoarea lor! exista martori se poate dovedi cu poze cat au deteriorat ei pe timpul sederii lor...
am asa un gust amar numai cand povestesc.....dar sper sa reolv cat mai repede situatia

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune de evacuare georgianne georgianne Buna ziua, As dori va rog daca ma puteti lamuri, sunt aproape disperata. Am divortat si am o sentinta de partaj definitiva si irevocabila prin care mi se ... (vezi toată discuția)
Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)