avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:44, 22 Aprilie 2009
@cora2006

cred ca VA INSELATI...RAU...

actiunea in evacuare, este specifica raporturilor juridice de locatiune, adica acelor raporturi prin care o parte, numita locator, s-a obligat sa procure celeilalte parti, numita locatar, folosinta pe timp determinat a unui bun individual determinat si neconsumptibil in schimbul unei sume de bani, numita chirie.
Asemenea raporturi juridice au ca efect translatiunea folosintei unui bun, locatarul fiind un detentor care nu dobandeste drepturi reale asupra bunului, avand obligatia restituirii acestuia.


CA PITESTI
"In motivarea actiunii, reclamanta arata ca evacuarea ceruta se impune prin aceea ca a dobandit proprietatea imobilului, iar acesta a fost ocupat fara nici un titlu de catre parat, care se opune la restituirea lui.

Intre obiectul pricinii si motivarea actiunii exista o vadita contradictie, prin obiect actiunea fiind de evacuare, iar motivarea apartinand actiunii in revendicare dupa natura dreptului si scopul urmarit."

B-)

"În cauza de faţă, între reclamantă şi pârât nu au existat raporturi de obligaţii derivate din locaţiune, ci raporturi de drept real constând în exercitarea fără drept de către pârât a posesiei asupra imobilului proprietatea reclamantului.

Ca urmare, dreptul real de proprietate al reclamantului nu poate fi apărat decât pe calea acţiunii în revendicare, nicidecum pe calea acţiunii în evacuare."

Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2009
dorians, utilizator
User-ul a mentionat faptul ca acele persoane au fost lasate sa locuiasca acolo in schimbul administrarii imobilului, astfel tot o locatiune este pentru ca in schimbul chiriei ce nu a fost achitata, s-a prestat o administrare a bunului in schimbul careia nu s-a achitat vreun pret. Aceasta stare de fapt poate fi dovedita cu martori si orice alte probe utile solutionarii cauzei.

nu exista nici un fel de contract intre parti.chiriasii au locuit la inceput de comun acord (fara a plati vreo taxa de orice fel) doar pentru a avea cineva grija de acel imobil si de curte urmand ca mai apoi sa paraseasca locuinta fara a avea vreun drept sau obligatie. a fost ceva de genul te las sa locuiesti in casa dar sa ai grija si de ea!


Eu cred ca evacuarea este solutia si nu actiunea in revendicare, cel putin dincate am inteles de la user...
Altfel, punctul tau de vedere este corect, dar nu cred ca speta de fata se incadreaza pe o actiune in revendicare. ;)
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
Corina Capotã, Avocat
Mda... Mie mi-ar suna mai mult a drept de habitatie (sau comodat depinde ce fac acolo). Ma gandesc ca nu as vedea locatiune pentru ca locatarul are oricum obligatia de administrare in plus fata de chirie (reparatii marunte... bla bla). Oricum e destul de aiurea pana nu se stie cu ce drept stau acolo. Si revendicarea oricum (in opinia mea) e ultima solutie avand in vedere probatoriul...

oricum "2 juristi - trei opinii"...:happy:
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
dorians, utilizator
@cora2006

cred ca VA INSELATI...RAU...


Mda... Mie mi-ar suna mai mult a drept de habitatie (sau comodat depinde ce fac acolo). Ma gandesc ca nu as vedea locatiune pentru ca locatarul are oricum obligatia de administrare in plus fata de chirie (reparatii marunte... bla bla). Oricum e destul de aiurea pana nu se stie cu ce drept stau acolo. Si revendicarea oricum (in opinia mea) e ultima solutie avand in vedere probatoriul...


Parca daca stai sa citesti de doua ori un mesaj iti dai seama ca nu trebuie sa fii chiar atat de categoric, nu?
Pentru a face o afirmatie, trebuie sa o argumentezi logic. Eu am facut-o si ai ajuns la concluzia mea: depinde ce probe au partile, deoarece acte nu au, din cate inteleg. Intelegerea facuta acum 8 ani intre parti poate fi dovedita prin orice mijloc de proba, astfel ca aici ne dam doar cu presupusul...
Eu recomand partii sa expuna situatia pe larg unui avocat, sa-i arate ce mijloace de proba are in dovedirea pretentiilor acesteia si, numai pe baza tuturor acestor elemente, asamblate ca intr-un puzzle, avocatul poate stabili calea corecta de aparare a intereselor partii si felul actiunii prin care o va face... ;)
Corect. Oricum sunt impulsiv din fire. In alta ordine de idei discutiile in contradictoriu (oricat de aprinse sunt) imi priesc pentru ca ma determinata sa caut argumente pe care altfel (probabil) le-as ignora si scot la iveala contraargumente de multe ori pertinente.

Asa este. Depinde de probe... (dar in continuare -cred- ca nu o sa meara direct pe evacuare). Poate o se ne tina la curent

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune de evacuare georgianne georgianne Buna ziua, As dori va rog daca ma puteti lamuri, sunt aproape disperata. Am divortat si am o sentinta de partaj definitiva si irevocabila prin care mi se ... (vezi toată discuția)
Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)