avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez?

Buna ziua,
casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care acum nu vor sa paraseasca imobilul .Cum trebuie sa procedam ca sa scapam de ei?!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:44, 22 Aprilie 2009
pai eu chiar ca nu mai stiu acum incotro s-o apuc .nici nu stiu exact ce trebuie sa consult un avocat,un jurist?!! poate totusi un avocat ...habar nu am ce ma sfatuiti concret sa fac ?care sa fie primul pas?
Asa cum am mai spus pe acest forum eu va sfatuiesc sa faceti o actiune in evacuare. Acele persoane nu au nici un drept. Nu s-a incheiat nici un contract de inchiriere, nu s-a platit nici o chirie, au stat acolo datorita bunatatii dumneavoastra si nimic mai mult. Nu aveti cum sa pierdeti. Faceti dovada cu orice mijloc de proba, martori care stiu situatia de acum 8 ani.
Personal cred ca trebuie sa consultati un avocat care sa vada situatia reala asa cum a spus si Cora. Raman la parerea ca o actiune in evacuare nu o sa fie admisa pentru considerentele aratate.
:D Sesizati Politia in vederea legitimarii si identificarii domiciliului acelor persoane si daca nu au domiciliul inscris in buletin acolo puneti-le in vedere daca aveti calitatea de proprietar sa paraseasca proprietatea -actiunea ar fi tulburarea de posesie daca proprietatea va apartine. Daca au domiciliul inscris la aceea adresa lucrurile devin putin mai complicate. Va trebui sa solicitati biroului de evidenta a populatiei comunicarea actelor care au stat la baza inscrierii in buletin a acelui domiciliu -in favoarea acelor persoane , probabil un act de acceptare in domiciliu (coabitare) sau un alt act pe care probabil ca l-ati incheiat cu acestia acum 8 ani . Daca considerati ca va ameninta sunati la 112 , s-ar putea sa rezolvati problema mult mai repede decat va asteptati .
Partea cu plangerea penala pe tulburare de posesie nu tine, aditabora!
Mai ales ca acele persoane au fost lasate de catre proprietar sa locuiasca acolo, prin buna intelegere, locuirea durand 8 ani!!!! Astfel ca, o plangere de tulburare de posesie va avea cu succes solutia n.u.p. Este munca si timp pierdut! Politia nu poate interveni sa-i scoata pe aceia din locuinta in care au locuit 8 ani pentru simplul fapt ca, dintr-o data proprietarul nu mai este de acord.
Mai mult, art. 220 alin. 1 Cod penal, prevede că există infracţiunea de tulburare de posesie când are loc ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia (proprietar, uzufructuar, locatar etc.).
În speţă, nu sunt îndeplinite condiţiile existenţei acestei infracţiuni în ceea ce priveşte obiectul material al infracţiunii - bunul imobil aflat în posesia altei persoane decât a făptuitorului - pentru tragerea la răspundere penală a acelor persoane, deoarece posesia bunului nu a avut-o proprietarul ci tocmai acele persoane, lasate cu voia proprietarului, să posede acel imobil, indiferent cu ce titlu...
Despre varianta a doua a săvârşirii acestei infracţiuni nu poate fi vorba deoarece pătrunderea nu s-a făcut prin violenţe, ameninţare sau prin strămutarea semnelor de hotar a imobilului aflat în posesia altuia.
Art. 220 alin. 3 Cod penal nu se regăseste în speţă deoarece se referă la existenţa în primul rând a variantei agravate a infracţiunii, lucru neregăsit în speţă.
Astfel, singura varianta este actiunea civila...iar eu cred ca este o evacuare...
Dar, recomand user-ului de a ne tine la curent cu derularea spetei pentru a cunoaste noi, toti, cine a avut dreptate...;)

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Actiune de evacuare georgianne georgianne Buna ziua, As dori va rog daca ma puteti lamuri, sunt aproape disperata. Am divortat si am o sentinta de partaj definitiva si irevocabila prin care mi se ... (vezi toată discuția)
Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)