Asa cum am mai spus pe acest forum eu va sfatuiesc sa faceti o actiune in evacuare. Acele persoane nu au nici un drept. Nu s-a incheiat nici un contract de inchiriere, nu s-a platit nici o chirie, au stat acolo datorita bunatatii dumneavoastra si nimic mai mult. Nu aveti cum sa pierdeti. Faceti dovada cu orice mijloc de proba, martori care stiu situatia de acum 8 ani.
:D Sesizati Politia in vederea legitimarii si identificarii domiciliului acelor persoane si daca nu au domiciliul inscris in buletin acolo puneti-le in vedere daca aveti calitatea de proprietar sa paraseasca proprietatea -actiunea ar fi tulburarea de posesie daca proprietatea va apartine. Daca au domiciliul inscris la aceea adresa lucrurile devin putin mai complicate. Va trebui sa solicitati biroului de evidenta a populatiei comunicarea actelor care au stat la baza inscrierii in buletin a acelui domiciliu -in favoarea acelor persoane , probabil un act de acceptare in domiciliu (coabitare) sau un alt act pe care probabil ca l-ati incheiat cu acestia acum 8 ani . Daca considerati ca va ameninta sunati la 112 , s-ar putea sa rezolvati problema mult mai repede decat va asteptati .
Partea cu plangerea penala pe tulburare de posesie nu tine, aditabora!
Mai ales ca acele persoane au fost lasate de catre proprietar sa locuiasca acolo, prin buna intelegere, locuirea durand 8 ani!!!! Astfel ca, o plangere de tulburare de posesie va avea cu succes solutia n.u.p. Este munca si timp pierdut! Politia nu poate interveni sa-i scoata pe aceia din locuinta in care au locuit 8 ani pentru simplul fapt ca, dintr-o data proprietarul nu mai este de acord.
Mai mult, art. 220 alin. 1 Cod penal, prevede că există infracţiunea de tulburare de posesie când are loc ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia (proprietar, uzufructuar, locatar etc.).
În speţă, nu sunt îndeplinite condiţiile existenţei acestei infracţiuni în ceea ce priveşte obiectul material al infracţiunii - bunul imobil aflat în posesia altei persoane decât a făptuitorului - pentru tragerea la răspundere penală a acelor persoane, deoarece posesia bunului nu a avut-o proprietarul ci tocmai acele persoane, lasate cu voia proprietarului, să posede acel imobil, indiferent cu ce titlu...
Despre varianta a doua a săvârşirii acestei infracţiuni nu poate fi vorba deoarece pătrunderea nu s-a făcut prin violenţe, ameninţare sau prin strămutarea semnelor de hotar a imobilului aflat în posesia altuia.
Art. 220 alin. 3 Cod penal nu se regăseste în speţă deoarece se referă la existenţa în primul rând a variantei agravate a infracţiunii, lucru neregăsit în speţă.
Astfel, singura varianta este actiunea civila...iar eu cred ca este o evacuare...
Dar, recomand user-ului de a ne tine la curent cu derularea spetei pentru a cunoaste noi, toti, cine a avut dreptate...;)