avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea 63/2011
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea 63/2011

In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in "limita maximă de 20%" si ca acest spor se "utilizează la grupuri școlare sau la unitățile școlare cu personalitate juridică stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului".
Este legala plata acestui spor daca Ministerul nu a precizat nici pana in anul 2014 care sunt unitatile scolare la care se aplica? Este obligatorie publicarea in Monitorul Oficial a precizarii respective?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:30, 2 Februarie 2014
1. Scoala este angajatorul;
2. De ce ISJ-ul e cel care stabileste marimea sporului?
Radamante a scris:



"personalitate juridica stabilite" nu suna prea bine:))



N-aveti dreptate! Scolile [cu personalitate juridica] stabilite. Daca va straduiti putin, reusiti sa acceptati.
Pentru ca ISJ-ul este seful directorului, acesta face politica invatamantului in teritoriu. CA-ul inca nu angajeaza directori, doar constata ca este numit (cu delegatie, de catre ISJ, sau a castigat concursul si e numit de ISJ).
1. Scoala este angajatorul;
2. De ce ISJ-ul e cel care stabileste marimea sporului....in cazul secretarului sef?

Nu-i vorba ca nu accept.....dar:
1. "sporul de director" se acorda in TOATE scolile;
2. "sporul de secretar-sef" -in scolile cu personalitate juridica stabilite de Minister;
3. Salariile se platesc din finantarea de baza,stabilita in functie de numarul elevilor;
4. Scolile care nu au personalitate juridica nu primesc finantare de baza;
6. Directorul de la o scoala fara PJ primeste salariu?
5. Din "rationamentul" acesta am inteles ca Ministerul trebuie sa precizeze scolile la care se plateste sporul de secretar sef.


Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Radamante, utilizator
Ar trebui sa stiti ca scolile care au devenit structuri nu au director. Directorul este al PJ-ului de care apartine structura, acela fiind indemnizat.
Stiu ca, in mediul rural, exista "directori adjuncti", dar neindemnizati. Nici contabil si nici secretara nu ar trebui sa aiba, compartimentul didactic auxiliar fiind preluat de PJ. Ca desfasoara activitatea si la structura (bibliotecar, laborant) e alta poveste, ca incadrarea este pe structura, se poate, dar nu la contabil si secretara.
Se aplica regula celor 3 subordonati pentru functia de conducere. Care sunt cei 3?
Finantarea de baza vine pe PJ si se distribuie, prin bugetul anual, pe total scoala (PJ+structuri).



Pentru ca se aplica legea salarizarii personalului bugetar, pe categorii de personal. Personalului didactic auxiliar ii sunt aplicabile aceste prevederi. Distrati-va, citind pe aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elena138, utilizator
Eu vorbesc de "sporul de conducere" al secreatrului sef; Potrivit legiii 63/2011..... sporul poate fi de cel mult 20%. De ce este stabilit de catre ISJ? Angajatorul este scoala!

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie ca invatamant una_una una_una Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti: 1) In cat timp are obligatia conducerea unei scoli sa-ti aduca la cunostinta o decizie luata in CA? Baza legala in acest ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Competenta in control la scoala tora68 tora68 buna ziua, as dori sa stiu unde trebuie depusa o sesizare cu privire la munca unei contabile de la o scoala gimnaziala? de la inspectorat scolar judetean ... (vezi toată discuția)