avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul pe profit conform OUG34/14.04.2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul pe profit conform OUG34/14.04.2009

Cum e cu impozitul forfetar?Cum stim daca ne incadram in cotele alea si daca il platim numai pe acela sau si pe cel de 16%?daca se poate sa imi explicati si mie putin ca nu prea inteleg......legea asta......mi se pare ca lasa loc de multe interpretari...
Dar pentru profitul reinvestit cum este?Adica daca din profitul rezultat in urma ex financiar se constituie provizioane pe care ulterior le reinvestim cum se aplicaaceasta lege?
in ce conditii cheltuielile cu combustibilul mai sunt deductibile?dar tva-ul pt echipamente achizitionate in leasing?

Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
mihaeladobre, utilizator
Conform OUG 34/2009, se plateste impozit chiar si de catre firmele cu activitatea suspendata (parerile sunt impartite). Am inteles ca este pe masa de lucru a Guvernului o HG care vor modifica normele de aplicare a Codului Fiscal (este necesar) si in aceasta HG se va preciza in mod clar ca firmele cu activitatea suspendata nu platesc impozit. Eu zic sa nu intrati totusi in panica. Sa asteptam normele de aplicare.
mary34 a scris:

Ce ne puteti spune despre firmele cu rulaj 0?cei de la Reg comertului ne trimit la adm finantelor si invers nimeni nu stie "inca",aici la medias.Deci...firma a fost pe intrerupere de activitate din 2004 pana in 2007 ,de atunci "functioneaza" cu rulaj 0,iar acum cica nu mai poate fi facuta suspendare.DE CE?Nu ne spune nimeni de ce doar ca nu sepate iar in acest caz de la 1 mai intram la impozit 2200lei pe an.Asa este sau cum?Va rog sa ma lamuriti.Multumesc mult

Potrivit art.237 alin.2 teza finala din Legea nr.31/1990 "durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani"
da este vorba despre SUSPENDAREA ACTIVITATII,care nu poate depasi 3 ani,dar activitatea cu rulaj 0 si depuneri la finante si registrul comertului,poate dura cati ani vreau eu:)
Sora mea este plecata in irlanda cu sotul ei,iar aici au o firma,si ar vrea sa suspende activitatea.Ei se intorc din irlanda doar la inceputul lui iunie.Daca suspenda atuci activitatea, vor plati impozit doar pe luna mai sau pe tot anul?Multumesc
Proiect de modificare norme Cod Fiscal:

În situaţia în care, contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art.18 alin. 2 (impozitul forfetar) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la Oficiul Registrului Comerţului cererea de menţiuni.

Impozitul forfetar se aplica in cazul dvs. incepand cu 01.05.2009 si data cererii de mentiuni (daca va ramane valabil ce scrie in proiect)

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)