avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul pe profit conform OUG34/14.04.2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul pe profit conform OUG34/14.04.2009

Cum e cu impozitul forfetar?Cum stim daca ne incadram in cotele alea si daca il platim numai pe acela sau si pe cel de 16%?daca se poate sa imi explicati si mie putin ca nu prea inteleg......legea asta......mi se pare ca lasa loc de multe interpretari...
Dar pentru profitul reinvestit cum este?Adica daca din profitul rezultat in urma ex financiar se constituie provizioane pe care ulterior le reinvestim cum se aplicaaceasta lege?
in ce conditii cheltuielile cu combustibilul mai sunt deductibile?dar tva-ul pt echipamente achizitionate in leasing?

Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
mihaeladobre, utilizator
Multumesc,ma ajutati foarte mult,de aceea sunt o "fana"a acestui site si il recomand tuturor cunostintelor.As mai avea o intrebare:o firma carre reia activitatea in luna mai,dupa 3 ani de suspendare,ma plateste sau intra in categoria acelor firme "start-up,sau firme care devin active din punct de vedere legal in 2009"si care sunt scutite de impozit>Am pus ghilimele deoarece l-am citat pe dl
Aurel Saramet presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pt IMM.Multumesc
Nu intră sub incidenţa impozitului minim societăţile care la data de 01.05.2009 se aflau în inactivitate temporară şi aceasta încetează în cursul anului 2009, pentru perioada aferentă de la încetarea inactivităţii până la 31.12.2009.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg un aspect:
in textul OUG 34/2009, la art 1 alin2 gasim "Contribuabilii, cu exceptia celor prevazuti la alin. (1), la art. 13 lit. c)?e), art. 15 si 38" [..] sunt obligati sa plateasca minimul.
In Codul fiscal la art 15 SCUTIRI gasim la pct c) "persoanele juridice romane care platesc impozitul pe veniturile microintreprinderilor".
Asadar, eu as intelege ca aceasta scutire de la plata impozitului pe profit ramane in vigoare, fiind trecuta la exceptii in OUG 34/2009.
Daca nu e asa toti cei de la art 15 ar trebui sa plateasca, nu? Nu e prea clar pentru mine.
Multumesc
Ina Rizoaica
Microintreprinderile platitoare de impozit pe veniturile microintrepriderilor sunt scutite de la plata impozitului pe profit si firmele platitoare de impozit pe profit sunt scutite de la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.Si asa a fost de la inceput.Ce nu este clar?
Chiar pe site au fost publicate pana acum cel putin 3 articole care sustin altceva, de asta sunt nelamurita.

www.avocatnet.ro/content/art...
in text: Noua grila de impozitare minima se aplica si in cazul microintreprinderilor care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

www.avocatnet.ro/content/art...
in text: Noua grila de impozitare minima se aplica si in cazul microintreprinderilor care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

www.avocatnet.ro/content/art...
2.Modificari privind impozitul pe venitul microintreprinderilor: - si in cazul microintreprinderilor a fost introdus impozitul minim datorat
Potrivit prezentei Ordonante de urgenta, cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor este de 3% in anul 2009, nefiind prevazute cote de impozitare si pentru anii urmatori. Totodata, in cazul in care impozitul datorat de microintreprinderi este mai mic decat impozitul minim anual, (acelasi ca cel prevazut pentru platitorii de impozi pe profit), acestea vor fi obligate la plata impozitului la nivelul acestei sume.

Eu nu sunt de specialitate, dar citind textul publicat nu reusesc sa-mi dau seama daca situatiile de la art 15 sunt exceptate unde scrie ca se aplica totusi la microintreprinderi

a multumesc pentru timpul acordat,
Ina Rizoaica
PS mentionez ca nu este vorba doar de o simpla curiozitate, eu colaborez cu o astfel de firma si vrem sa stim ce si cum calculam, sa avem un punct de vedere inainte de a consulta si contabila :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)