avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul sot procesoman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul sot procesoman

buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite procese castigate . pe scurt in 2012 am divortat , divort cu minori , baietelul ramanand la mine ,. dupa divort am obtinut ordin de protectie pt mine si baietel pt 6 luni , obligarea fostului sot la consliere psihologica , pastrarea distantei 300 m , etc, el nerespectand acest ordin de protectie , a plecat dupa 2 luni evacuat de politie , nu a adus adeverinta ca a avut sedinte de consiliere psihologica ,la toate recursurile si la toate chemarile in instanta, ordonanta presidentiala , revocare ordin protectie am castigat ,
de mai multe ori a facut plangeri impotriva mea la politie , plangeri pe care nici cei de la politie nu le intelegeau nu stiam ce vrea de la mine , doar ca eu lipseam de la servici ca asa e procedura la fiecare plangere trebuie sa dai declaratii.

astazi am primit o instiintare de la un cabinet de av, pt mediere unde cere reintegrarea in familie, am sunat sa confirm ca ma duc iar dna av a zis ca nu e nevoie ca e doar de forma ca oricum fostul sot ma va chema in instanta .

precizez ca a fost evacuat dintr-o casa construita in timpul casatoriei fara autorizatie de constructie pe terenul meu si langa casa veche proprietatea mea dinainte de casatorie , am incercat in instanta o accesiune imobiliara , timp de 1 an am fost in tribunal , reprezentata de av , si decizia a fost ca primaria nu are calitate procesuala pasiva , deci casa in care vrea fostul sot reintegrarea nu este nici a mea nici a lui nu avem acte pe ea actele fiind doar pe teren si casa veche.
nu inteleg de ce nu vrea mediere , deoarece eu doresc sa rezolv aceasta problema sa uit de fostul sot , sa ii dau casa si terenul si sa ma despagubeasca daca vrea asa mult casa asta , el are un ap 2 camere si masina prorietare dinainte de casatorie .

va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac la mediere si cum sa procedez sa termin acest capitol din viata mea, fostul sot , cum sa procedez sa nu ma mai cheme in tribunale , el e pensionar dar eu lipsesc de la servici ,eu am copil mic el a inceput sa faca crize de cand s-a nascut copilul deci am foarte mult de pierdut daca nu gasesc o solutie , timp , bani lipsa de la locul de munca si stresul e groaznic .
va rog un sfat .

multumesc
Constructia a fost facuta fara autorizatie de constructie deci, fara cadastru, intabulare, constructia nu exista, nu face obiect de partaj. Pentru ce sa-l despagubiti ? Asupra noii constructii numai Primaria va poate atentiona ca este facuta ilegal.
La mediere puteti merge pentru a vedea ce doreste ex-sotul. Nicicum sa nu puneti problema despagubirii. Niciun evaluator nu-si va oferi serviciile pentru o constructie care nu figureaza in cadastru la Primarie. Nici in instanta nu va putea cere despagubiri si nici sa locuiasca cu dvs. atata timp cat constructia este inexistenta in evidenta Primariei . Ma mir ca avocatul nu v-a informat. Daca nu va reprezinta interesele, schimbati-l.
Stimata, doamna, mai intii trebuie sa va linistiti ca sa puteti judeca lucid problema. Apoi din cite stiu eu prin experienta proprie bunurile dobindite dupa data casatoriei sint bunuri commune, si se impart la partaj in proportii egale de 50%. Acesta se poate face prin buna intelegere la notar, sau cu de-a sila prin proces. Dar bunurile partajabile trebuie sa aiba acte care sa ateste ca au fost procurate in timpul casatoriei. Pentru casa cititi Legea 50/1991 si Normele metodologice de aplicare, mai ales partea cu intrarea in legalitate. Atentie! Cel care ramine in casa, daca este supusa partajului ca bun comun, va da celuilalt sot o sulta egala cu 1/2 din valoarea casei determinata prin evaluare. Atentie ca din punct de vedere strategic toate atuurile sint in mina dvs. fiindca intrarea in legalitate o poate face doar proprietarul terenului la fel cum teoretic tot acesta poate face si demolarea constructiei ridicata illegal, si atunci fostul sot nu mai capata nimic. Asadar dvs puneti conditiile si el ar trebui sa se poarte exemplar cu dvs. daca vrea sa obtina ceva. Mai departe liniste si clarviziune. Dar nici nu va subestimati adversarul, caci pare a fi un "pensionar" tinar cu vlaga.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
ibn, utilizator
In biblie e un caz in care judecatorul se exprima intre cele doua mame care isi revendica un copil cu solutia de a taia copilul in doua si fiecare sa primeasca o jumatate. In cazul prezentat cred ca cel mai bine e ca locuinta sa fie demolata si fiecare sa ia jumatatea sa ,daca tot e construita ilegal . Doamna probabil crede ca daca e terenul sau si constructia nu are acte o sa traga spuza sub turta sa , dar e fraier sotul daca renunta. Apoi ce relevanta are daca e procesoman ? Dreptul de petitionare e garantat de constitutie poate ca are dreptate dar nu stie sa administreze probe ,sau poate a mers pe buna credinta a sotiei si nu a strins si conservat probe . Daca sotul citeste asta il apreciez pentru ca lupta ,poate are dreptate !
Accesiunea imobiliara are alte conditii de exercitare decat construirea.De aceea vi s-a respins actiunea aceea. Apoi, daca veti merge la mediere se va realiza procedura de informare, intrucat acesta nu cred ca a solicitat altceva si este bine sa mergeti. In ce priveste reintegrarea in domiciliu, aici este ceva mai deosebit si cu urmari ce pot fi nefavorabile dvs. Sub nici o forma sa nu acceptati reintegrarea ex-sotului, mai ales ca ati cerut ordin de protectie impotriva sa, ca nu l-a respectat,etc....Deci este un om care nu respecta legea si isi vede decat propriul sau interes.....Reintegrarea este echivalenta cu posibilitatea de impacare in viitor....Am un client in situatia reintegrarii sotiei in domiciliu , iar aceasta dupa ce s-a vazut reintegrate I-a facut plangere ca a batut-o, I-a inlocuit yalele de la usi,etc de a ajuns omul sa locuiasca la parintii sai desi locuinta in care a reintegrate-o pe fosta sotie este exclusive proprietatea sa...deci, aveti grija ce va doriti....success!
dl grigore 63 cred ca ati citit printe randuri . ati inteles ca doresc sa ii dau casa si sa ma despagubeasca el numai sa SCAP DE EL ? ATI INTELES ca sunt de acord sa impartim bunurile dar sa nu stam impreuna ? cum credeti ca ar fi viata mea si a copilului meu cand eu in momentul in care l-am intrebat pr fostul sot ce face a sunat la 112 ca il agresez ?
ce relevanta are ca e procesoman ? chiar nu intelegeti relevanta nu se poate trai cu un om care este mereu nemultumit si care te da in judecata pt orice , daca era corect mai ziceam dar cand el a avut procura de la mine( eram insarcinata 5 luni si nu mai puteam merge la diferite institutii pt acte , eu am avut incredere ca va face ce este corect) sa scoata autorizatii si sa faca totul legal ( asa era si in favoarea lui )si a facut declaratii notariale false ca a construit el cu multi ani inante este corect ? unde am incercat sa imi iau partea ? cand i-am dat procura ? si da vreau sa am un loc unse sa pun capul jos atat pt mine si cat pt copil , am credite pe care le platesc , am platit si creditul lui partial , sunt girant pt el la credit , are tot ce vrea ,casa , masina dar niciodata nu e suficient , iar ordinul de protectie stiti cum se obtine? banuiesc ca NU altfel nu ati aprecia un om cu probleme psihice care cumpara mancare cu termen de expirare a doua zi pt propriu fiu , isi da pantalonii jos in fata copilului , isi bate nevasta cand ara copilul in brate , bea si isi face nevoile la gard ca nu mai ajunge in casa vomita in toata casa iar la 1 noaptea asculta manele si urla ca un nebun , . nu pot spune decat ca imi este mila de astfel de oameni care sunt limitati si fac discriminari care nu inteleg ca felul in care ne crestem copii si felul in care ne respectam este mai important decat partea materiala , la care eu renunt oricand pt fericirea si siguranta copilului meu .( am vrut sa fac tranzactie sa impartim casa dar a renuntat de ce ?) ca este de "buna credinta" probabil nu ? apropo nu mai platea nimic ca doar utilitatile ( apa , curent , gaze ) erau pe numele meu deci sa platesc , ca el era un trantor de 40 de ani care era prea obosit sa munceasca sau sa stea cu copilul fara sa ii spuna doar nu ai voie

fostul sot doreste razbunare nu sa stea cu noi , are unde sa stea , daca doreste despagubire este altceva ,atunci da dar nu sa stea cu noi .
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
tinaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie- pot sa nu-l primesc in casa dupa expirarea ordinului ? tinaa tinaa buna ziua. am urmatoarea problema si nu stiu care afi solutia corecta si daca se poate cat mai simpla . in decembrie 2012 am obtinut un ordin de protectie pt ... (vezi toată discuția)
Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)
Imobil construit de soti in timpul casatoriei pe terenul socrilor- partaj? madalina4u madalina4u Buna ziua.. In urma divortului de comun acord cu un minor an ajuns la un acord verban( nimic scris sau cu acte)ca tot ce aveam sa ramana copilului ( ma ... (vezi toată discuția)