avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul sot procesoman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul sot procesoman

buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite procese castigate . pe scurt in 2012 am divortat , divort cu minori , baietelul ramanand la mine ,. dupa divort am obtinut ordin de protectie pt mine si baietel pt 6 luni , obligarea fostului sot la consliere psihologica , pastrarea distantei 300 m , etc, el nerespectand acest ordin de protectie , a plecat dupa 2 luni evacuat de politie , nu a adus adeverinta ca a avut sedinte de consiliere psihologica ,la toate recursurile si la toate chemarile in instanta, ordonanta presidentiala , revocare ordin protectie am castigat ,
de mai multe ori a facut plangeri impotriva mea la politie , plangeri pe care nici cei de la politie nu le intelegeau nu stiam ce vrea de la mine , doar ca eu lipseam de la servici ca asa e procedura la fiecare plangere trebuie sa dai declaratii.

astazi am primit o instiintare de la un cabinet de av, pt mediere unde cere reintegrarea in familie, am sunat sa confirm ca ma duc iar dna av a zis ca nu e nevoie ca e doar de forma ca oricum fostul sot ma va chema in instanta .

precizez ca a fost evacuat dintr-o casa construita in timpul casatoriei fara autorizatie de constructie pe terenul meu si langa casa veche proprietatea mea dinainte de casatorie , am incercat in instanta o accesiune imobiliara , timp de 1 an am fost in tribunal , reprezentata de av , si decizia a fost ca primaria nu are calitate procesuala pasiva , deci casa in care vrea fostul sot reintegrarea nu este nici a mea nici a lui nu avem acte pe ea actele fiind doar pe teren si casa veche.
nu inteleg de ce nu vrea mediere , deoarece eu doresc sa rezolv aceasta problema sa uit de fostul sot , sa ii dau casa si terenul si sa ma despagubeasca daca vrea asa mult casa asta , el are un ap 2 camere si masina prorietare dinainte de casatorie .

va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac la mediere si cum sa procedez sa termin acest capitol din viata mea, fostul sot , cum sa procedez sa nu ma mai cheme in tribunale , el e pensionar dar eu lipsesc de la servici ,eu am copil mic el a inceput sa faca crize de cand s-a nascut copilul deci am foarte mult de pierdut daca nu gasesc o solutie , timp , bani lipsa de la locul de munca si stresul e groaznic .
va rog un sfat .

multumesc
Doamna, mergeti pe drumul ales de dvs. si ascultati numai sfaturile care se potrivesc . Medierea este obligatorie in proces dar nu va obliga la prezenta. Mergeti la mediere din bun simt dar nicidecum sa nu acceptati discutii asupra imobilului sau despagubirii. Daca acesta va fi subiectul la medierei, va retrageti fara comentarii. Mediere la ce ? Divortati, adrese diferite, ordin de restrictie, imobil neinscris in CF. Legea este de partea dvs.Nu va lasati intimidata si antrenata in capcane. Succes.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Admin, administrator
multumesc foarte mult pentru sfaturi . voi merge la mediere , frica imi este ca voi da ochii cu el stiu prin ce am trecut , oricum stiu ca nu ma va lasa in pace chiar daca nu va fi reintegrat. va trebui sa ii dau despagubiri sa ma lase in pace ideea este sa accepte cat i se cuvine prin contributia adusa si nu cat doreste el acum , nu valoareaza toata casa si terenul cat vrea el
multumesc
Stimata doamna,

Avand in vedere ca aveti motive sa va temeti de fostul sot, puteti sa comunicati mediatorului ca doriti sa fiti informata cu privire la mediere,in sedinte separate. Sunteti invitata doar pentru informare nu si pentru procedura de mediere propriu-zisa. Daca dupa ce sunteti informata decideti ca doriti sa continuati cu mediere, atunci solicitati sa se specifice acest lucru in certificatul de informare, pentru ca din ceea ce ati povestit, fostul sot cred ca doreste doar dovada certificatului de informare pentru a deschide un nou proces. Va fi un avantaj in instanta pentru dvs. faptul ca desi fostul sot a investit mediatorul sa faca demersurile pentru invitarea celeilalte parti pentru informare si mediere, tot el va fi cel care va refuza sa ajunga la un Acord de mediere. Va ajut cu aceasta informatie tocmai pentru ca din ce in ce mai multe instante nu vad cu "ochi buni" faptul ca reclamantul care nu a dat nici o sansa celeilalte parti de a ajunge la o solutie comuna, ci doar a mai incarcat instanta cu un alt dosar.
Scopul institutiei medierii este cu prioritate acela de a degreva instantele de anumite tipuri de litigii.

Tot vorbiti despre despagubire...Poate sunt si detalii pe care nu le-ati facut cunoscute. Pretentiile ridicate trebuiesc si argumentate cu acte: cumparare de materiale, plata manopera. Daca exista asa ceva, nu veti plati decat 1/2 din valoarea lor. De ce sa va fie frica si subinfluenta fricii sa acceptati ce doreste dansul ? Instanta il va obliga sa depuna acte doveditoare si functie de valoarea lor,instanta se va pronunta si il veti despagubi. Sa nu faceti greseala sa acceptati o intelegere scrisa prin care va oblgati sa-i restituiti o suma ceruta de el. Lasati instanta sa faca ordine.
MULTUMESC .ceea ce ma determina sa il despagubesc este faptul ca nu voi scapa de el si procesele lui , nu am ascuns nimic , si atata timp cat cer sfatul aici prezint problema reala pentru a primi sfaturi ce se potrivesc situatie mele. el este pensionar si are tot timpul pentru asa ceva ,eu in schimb lucrez si am un baietel de 4 ani pe care trebuie sa il cresc iar daca voi continua asa voi munci doar pentru onorariul avocatilor . in instanta trebuie sa ma reprezinte un avocat si chiar daca am obtinut plata cheltuielilor de judecata nu am primit inapoi niciun ban , dureaza foarte mult iar el fiind pensionar are venituri mici declarate ,deci imi voi primi banii cine stie dupa cat timp, pana ii primesc eu platesc alte onorarii totul se rezuma la bani sau mai bine zis la lipsa lor. stiu si am inteles ca trebuie sa dovedeasca cu acte dar cati ani va trebui sa stau prin tribunale ce angajator te tine la munca daca mereu pleci ca te duci la tribunal , la politie etc, ?multumesc pentru sfaturi si da voi lasa instanta sa faca ordine sper sa nu il aduca inapoi in casa aste e teama mea in acest moment , pentru ca daca il va aduce pe el in casa eu si baietelul va trebui sa plecam sincer nu se poate locui cu fostul sot mai ales cand cand cosuma alcool , destul de des din pacate.

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie- pot sa nu-l primesc in casa dupa expirarea ordinului ? tinaa tinaa buna ziua. am urmatoarea problema si nu stiu care afi solutia corecta si daca se poate cat mai simpla . in decembrie 2012 am obtinut un ordin de protectie pt ... (vezi toată discuția)
Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)
Imobil construit de soti in timpul casatoriei pe terenul socrilor- partaj? madalina4u madalina4u Buna ziua.. In urma divortului de comun acord cu un minor an ajuns la un acord verban( nimic scris sau cu acte)ca tot ce aveam sa ramana copilului ( ma ... (vezi toată discuția)