avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul sot procesoman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul sot procesoman

buna ziua. revin cu o rugaminte pentru o solutie , o indrumare la o problema la care nu am gasit rezolvare din 2012 pana acum cu toate ca am avut diferite procese castigate . pe scurt in 2012 am divortat , divort cu minori , baietelul ramanand la mine ,. dupa divort am obtinut ordin de protectie pt mine si baietel pt 6 luni , obligarea fostului sot la consliere psihologica , pastrarea distantei 300 m , etc, el nerespectand acest ordin de protectie , a plecat dupa 2 luni evacuat de politie , nu a adus adeverinta ca a avut sedinte de consiliere psihologica ,la toate recursurile si la toate chemarile in instanta, ordonanta presidentiala , revocare ordin protectie am castigat ,
de mai multe ori a facut plangeri impotriva mea la politie , plangeri pe care nici cei de la politie nu le intelegeau nu stiam ce vrea de la mine , doar ca eu lipseam de la servici ca asa e procedura la fiecare plangere trebuie sa dai declaratii.

astazi am primit o instiintare de la un cabinet de av, pt mediere unde cere reintegrarea in familie, am sunat sa confirm ca ma duc iar dna av a zis ca nu e nevoie ca e doar de forma ca oricum fostul sot ma va chema in instanta .

precizez ca a fost evacuat dintr-o casa construita in timpul casatoriei fara autorizatie de constructie pe terenul meu si langa casa veche proprietatea mea dinainte de casatorie , am incercat in instanta o accesiune imobiliara , timp de 1 an am fost in tribunal , reprezentata de av , si decizia a fost ca primaria nu are calitate procesuala pasiva , deci casa in care vrea fostul sot reintegrarea nu este nici a mea nici a lui nu avem acte pe ea actele fiind doar pe teren si casa veche.
nu inteleg de ce nu vrea mediere , deoarece eu doresc sa rezolv aceasta problema sa uit de fostul sot , sa ii dau casa si terenul si sa ma despagubeasca daca vrea asa mult casa asta , el are un ap 2 camere si masina prorietare dinainte de casatorie .

va rog frumos sa ma indrumati ce trebuie sa fac la mediere si cum sa procedez sa termin acest capitol din viata mea, fostul sot , cum sa procedez sa nu ma mai cheme in tribunale , el e pensionar dar eu lipsesc de la servici ,eu am copil mic el a inceput sa faca crize de cand s-a nascut copilul deci am foarte mult de pierdut daca nu gasesc o solutie , timp , bani lipsa de la locul de munca si stresul e groaznic .
va rog un sfat .

multumesc
tinaa a scris:

ceea ce ma determina sa il despagubesc este faptul ca nu voi scapa de el si procesele lui

Aici cred ca gresiti . Din ceea ce ati scris , pentru mine cel putin , e clar ca domnul ex nu are alt scop decat de a va face viata un calvar . Dupa ce va termina cu aceasta ''reintegrare'' , ''partaj'' ... va continua cu procese in care va va acuza ca neglijati copilul , ca nu sunteti un parinte responsabil , ca aruncati gunoiul si poluati mediul , ca afara ploua din cauza dvs etc .
Singura cale de a scapa de un opresor este de a intoarce raportul de forte : deveniti din victima , agresor , astfel incat chiar daca ex-ul nu va dori de buna voia sa va lase in pace , acesta sa fie atat de ocupat sa se apere , incat va fi nevoit sa o lase mai moale cu procesele intentate . Motive si dovezi aveti , tot ce va lipseste este hotararea de a-l face sa simta cum este sa fi agresat .
multumesc, de copil nu cred si sper ca nu va indrazni sa zica ceva , asa cum ne spunem eu si baietelul meu " esti in inima mea mai presus de orice " chiar asa este suntem fericiti ca ne avem unul pe celalalt si voi lupta pt micul meu pui toata viata , pe fostul sot nu l-a interesat copilul niciodata . in schimb credeam ca pierzand banii pe procese , banii pt avocatii lui si pt cheltuielile de judecata , onorariile avocatilor mei pt ca am castigat ,se va linisti dar se pare ca nu .eu nu mai am finaciar posibilitati avand si credite pt casa si utilitatile la casa , gradi etc. aveti mare dreptate cu acuzatiile aduse , mi-ati adus aminte ceva ce uitasem ,a facut reclamatie prin 112 ca sora mea face gratar si ca exista risc de incendiu , bineninteles a venit politia si a fost avertizata, asa ca ma astept la diverse reclamatii . in repetate randuri a spus ca scopul lui in vaiata este sa ma distruga cu riscul sa piarda tot. poate se va calma daca vede ca nu reuseste .
multumesc pt sfaturi
Doamna. Ati primit sfaturi pertinente dar aveti obsesia sicanarii. Credeti ca o eventuala despagubire( la care faceti mereu referire) si-ar avea sensul ? Daca este pus pe sicanat, va continua pana cand ignorandu-l se va potoli, se va plictisi. Nu-i dati armele dvs. pentru a va bate cu ele, nu aratati slabiciune de care sa profite.Inarmati-va cu calm, dovediti-i ca aveti un sistem nervos echilibrat si nu va deranjeaza sicanele lui.Deja ati intrat intr-un razboi psihologic si dupa cum observ, nu aveti arme pentru a-l contracara. Va cred, problema financiara ramane o problema dar nu veti reusi nimic daca nu luptati. Instanta este scutul dvs. si trebuie sa aveti incredere. Sicanari marunte cum ca iese fum, ploua, bate vantul, nu ar trebui sa le luati in serios. Politia va interveni numai in cazuri serioase si convingandu-se de realitate, il va ignora in cele din urma sau il va sanctiona. Acelasi lucru trebuie sa-l faceti si dvs, sa-l ignorati si sa va canalizati intreaga atentie asupra cresterii copilului, vietii private si seviciului. Angajatorul este si el un om si facand dovada prezentarii la un proces, nu va ramane stana de piatra, va va intelege si ( poate) chiar va va ajuta. Capul sus si brat puternic, numai asa veti castiga razboiul.
Multumesc pentru incurajari si sfaturi. cu sigurata voi tine cont de ele . aveti dreptate ,sigur cel mai bine e sa hotarasca legea ce e corect , la un moment dat se va linistii doar ca am intrat in panica la ideea ca voi locui din nou cu el.voi trai si voi vedea ce se va intampla .
Exclus sa locuiasca cu dvs. Nu este proprietetea lui, sunteti divortati, acea casa nu exista in CF., are ordin de restrictie...Ce este greu de inteles ? Singurul lucru ce-l poate obtine in instanta va fi contributia pe care a avut-o la constructia noua si despagubiri. Dar si asta numai cu acte doveditoare.

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie- pot sa nu-l primesc in casa dupa expirarea ordinului ? tinaa tinaa buna ziua. am urmatoarea problema si nu stiu care afi solutia corecta si daca se poate cat mai simpla . in decembrie 2012 am obtinut un ordin de protectie pt ... (vezi toată discuția)
Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)
Imobil construit de soti in timpul casatoriei pe terenul socrilor- partaj? madalina4u madalina4u Buna ziua.. In urma divortului de comun acord cu un minor an ajuns la un acord verban( nimic scris sau cu acte)ca tot ce aveam sa ramana copilului ( ma ... (vezi toată discuția)