Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma)
pe firma X am credite la banci.
Am inchiriat magazinul la firma noua , o parte din marfa este trecuta pe noua fiirma.
Intentionez cu firma X sa intru in faliment pt ca nu voi mai plati nimic la banci si or sa imi puna sechestru pe tot ce am gaj.
ce se va intampla cu magazinul? cat timp voi putea sa imi desfasor activitatea in magazin pe firma noua? si daca firma noua poate pati ceva? pot cere bancile ceva ?
Mai e ceva...
Potrivit legii insolventei, sunteti obligat sa adresati tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor legii, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
Recomand sa decideti dumneavoastra lichidarea societatii si sa nu asteptati ca acest fapt sa se intample la cererea creditorilor.
In acelasi timp, banca poate decide doar executarea imobilului si nu neaparat si constatarea insolventei firmei X. Va trebui sa verificati contractul de credit garantat cu ipoteca pentru a vedea daca banca se va considera multumita doar cu executarea pe bunul afectat garantiei.
Incasarile firmei in acest moment sunt mai mici decat datoriile la banci, numai dobanzile sunt 60000 ron pe luna,practic incasarile firmei sunt sa zicem 10 lei si trebuie sa platim la banca 11 lei pe luna.
Din situatiile de mai sus firma nu incalca nici una, inclusic firma a platit la timp toti creditori si toate firmele de distributie de unde a luat marfa pt magazin(si le va plati si in continuare pentru a putea lucra pe firma noua).
Practic noi marti anuntam bancile ca numai putem plati creditele.
Ce se intampla daca intre timp vindem firma? raspunzatori vor fi cei care o cumpara firma sau cei care au detinut-o pana in momentul vanzari?
"Vanzarea firmei" are loc, practic, prin cesiunea partilor sociale. Daca prin contractul de cesiune, cel care primeste declara ca are cunostinta despre datoriile curente ale firmei si se angajeaza sa le preia ca atare, cel/cei care au detinut firma inainte vor raspunde pentru eventualele fapte proprii care ar incalca legea.
buna ziua... o intrebare la subiect: firma cu debite (la buget de stat) si penalitati de vreo 2 ori atata,in total cca 12000 ron... cum se poate inchide sau falimenta? nu mai realizeaza activitatea pentru care s-a infiintat
Insolventa firma
marietka
buna ziua,
am o firma pe care am contractat un credit la care nu am mai platit ratele.
am suspendat firma ,iar banca mi-a intentat proces pentru ... (vezi toată discuția)