avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, copil minor, mama pleaca la munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata

Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, era pregatitata dinainte. Copilul-17-ani- ramane cu mine/tatal, Mama a refuzat orice fel de dialog vis a vis de copil. Inainte de plecare a a platit cuiva(prietena sau restaurant) sa-i asigure o masa pe zi. Copilul refuza sa-mi spuna unde ia masa. Prin aceasta actiune indeparteaza copilul de mine, de autoritatea paterna cu consecinte dezastruoase pentru el in final, nu mai invata, banuiesc ca testeaza si substante interzise.. Ce ar fi de facut?? Astept raspuns pe adresa radu_troy@yahoo.com
Nu ati raspuns.. platiti pensie ziceati, cui si cum se gospodareste copilul?
Nu platesc pensie, cf hotaririi sunt dator sa platesc pensie; mama este plecata, eu suport intretinerea copilului,tot, absolut tot,,.. dupa plecare mama a dat 2 telefoane copilului si atit..
Acum cateva minute l-am pregatit pentru scoala, mic dejun , pachet, bani pt auto,....i-am zis sa fie atent la scoala, sa se gandeasca la viitorul lui! Mi-a raspuns ca el nu are viitor, din cauza divortului nu mai are rabdare sa invete, nu poate sa asculte un om pina la capat,si in aceste conditii nu stie ce meserie ar putea face. I-am propus sa mergem la un psiholog si mi-a raspuns ca nu-l poate repara nici un psiholog(mama lui era psiholog)..Incep bine ziua.. Si mai am si pe mama la pat si o ingrijesc tot eu..Avand copilul, mama mea devine o chestie secundara.
Poate ar trebui sa il lasati sa respire, sa nu-l mai dadaciti, sa ii trasati sarcini...
La 17 ani sa ii mai pregatiti dvs micul dejun si sa-i faceti pachet..Treaba dv e sa bagati in frigider sa aiba de unde lua, nu sa-i bagati in gura.
Dvs ii datorati intretinere, el va datoreaza respect.
Incercati sa il apropiati fara sa il fortati,cereti-i ajutorul in treburile casnice, faceti cumparaturile impreuna...
In instanta nu aveti ce sa cereti mai mult decat aveti deja.

RaduTroy a scris:

am facut din el unul din primii 3 sahisti ai oraselului nostru, bun inotator,karatist slabut/dar karatist..

no, cred ca inteleg de ce nu vrea sa va spuna nimic despre el si nu prea are legatura cu mama
mirebire>>>daca tu ai inteles, te rog ajuta-ma si pe mine sa inteleg!

Alte discuții în legătură

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)