avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Control licentiere soft
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Control licentiere soft

Situatie ipotetica:

La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open source/freeware/shareware).
(1) O parte dintre aceste dispozitive sunt pe inventarul entitatii care detine punctul de lucru, (2) o alta parte sunt in custodie fiind ale unor terti pentru care entitatea presteaza anumite servicii, (3) iar o alta parte sunt ale unor terti care se afla in vizita la respectivul punct de lucru.

Entitatea este responsabila de toate licentele care sunt instalate pe toate dispozitivele prezente la respectivul punct de lucru?
Cum poate entitatea sa-si limiteze responsabilitatea fata de acele dispozitive care nu ii apartin, dar care se afla la momentul controlului la punctul de lucru?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:11, 19 Octombrie 2021
Procesul verbal e un document neopozabil terților, deci fără valoare
Licența unui soft e un fel de contract de uzufruct. Așa că la un control, fiecare proprietar hardware trebuie sâ poată arăta că e deținător legal de soft. Înțelegerile dintre dvs nu-i privesc pe cei de la BSA, fiindcă ei sunt reprezentanții proprietarilor. Citiți o EULA și vă veți convinge. Încă ceva: există licențe gratuite pentru uz personal, dar de îndată ce softul se utilizează într-o afacere, ele devin plătibile. Consultați un avocat specializat
"Soft piratat" are un sens bine definit in legislatia romaneasca. "Trebuie sa respectati termenii EULA" nu stim daca are sens, deoarece nicio instanta romaneasca nu s-a pronuntat in privinta asta.
La o situatie ipotetica, un raspuns ipotetic: fiecare deținător de licență trebuie să respecte EULA. Cine n-are licență răspunde
La o situatie ipotetica, un raspuns ipotetic: fiecare deținător de licență trebuie să respecte EULA. Cine n-are licență răspunde

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Licenta sala jocuri playstation 4 claudiujc claudiujc buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine ... (vezi toată discuția)
Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)