Stimate coleg ralu21,
1. Am rugamintea sa evitati citarea INTEGRALA a postarilor (a mea sau a altora) care se afla pe aceeasi pagina, dar mai ales a acelei postari care se afla imediat inaintea raspunsului dvs. (e contrar regumamentului forumului)
2. Dacă tot mi-ati citat integral postarea, m-aş fi aşteptat să găsesc un raspuns care să confirme or să infirme bănuiala mea... ("banuiesc ca a existat o cerere") ...fiindca dvs. aveti probabil in faţa un maldăr de hartie, iar eu incerc ...sa ghicesc in zaţul de cafea. :)
Ma interesa FORMA in care o fi fost făcută, dacă o fi fost făcută.
ralu21 a scris:
Pot sa va mai spun ca interpretarile supuse dezbaterii provin de la doi notari diferiti
Le transmit ... :) urări de sănătate, intocmai ca autorul testamentului.
Este evident că, pe o astfel de speţă, părerile nu vor fi concordante.
Dar opiniile sunt doar
libere, nu şi
obligatorii.
Iaca motiv pentru care nu obişnuiesc sa-mi trag părerile ...din părerea altora (nu pe nemestecate).
Dacă notarul e de părere că acceptarea se face numai prin inscrisul pe care il stampileaza domnia sa (
autentic) iar LEGEA e "de părere" că înscrisul poate fi: "
autentic SAU
sub semnatură privată", atunci mă tem că eu rămân la părerea LEGII si notarul cu părerea domniei sale.
Fiecare ...cu părerea lui. :) (că de n-ar fi, n-am avea ce disputa prin sălile de judecată).
Am să incerc să explic (să formulez o cerinţa) pe inteţesul unui ... copil care poate alege două (sau între două) jucării.
Îti ofer
două jucarii de pluş (un ursuleţ şi un elefănţel) cu menţiunea că le poti PRIMI/ACCEPTA/APUCA pe amândouă (fiecare intr-o mână)...
saaaau poti să alegi numai una (păstrând-o) şi sa renunti la cealaltă aruncand-o pe fereastra (cu un gest din care sa priceapa toţi cei prezenţi ca aceea jucărie nu-ţi place) ori poti sa le arunci pe amandouă pe fereastră... (am nevoie de un gest, lipsit de echivoc)
Cred ca este o cerinţă destul de explicită.
ªi acum va rog sa va convindeti copilul că, daca a apucat ursuleţul cu mâna dreaptă şi elefănţelul cu mâna stângă, asta înseamnă ca una dintre jucării i-a scapat "implicit" din cealată mână ori, mai rău, că una dintre ele se afla "implicit" in tomberonul de sub fereastra. :duh:
Cele doua
jucarii de pluş sunt: mostenirea
testamentara si mostenirea
legală intre care se poate OPTA diferit, iar
renuntarea NU SE PRESUPUNE (cu două excepţii prevăzute de lege).