romascanu a scris:
Stimate coleg ralu21,
1. Am rugamintea sa evitati citarea INTEGRALA a postarilor (a mea sau a altora) care se afla pe aceeasi pagina, dar mai ales a acelei postari care se afla imediat inaintea raspunsului dvs. (e contrar regumamentului forumului)
Cele doua jucarii de pluş sunt: mostenirea testamentara si mostenirea legală intre care se poate OPTA diferit, iar renuntarea NU SE PRESUPUNE (cu două excepţii prevăzute de lege).
Buna ziua, stimata colega,
Scuze pentru citarea incorecta, ma descurc mai greu cu selectiile de text cand scriu de pe tableta. De aceea nici n-am mai raspuns in ultimele zile, am asteptat sa ajung din nou in fata calculatorului.
Cererea de achitare a legatului a fost facuta in scris, sub semnatura privata, cei doi notari implicati si asistenta juridica a sotiei supravietuitoare insista pe declaratie autentica de acceptare a... intregului testament.
Cu drag le-as spune notarilor povestea cu ursuletul si tomberonul (foarte plastica, felicitari), dar cred ca vom merge pe declaratia autentica, pentru ca altfel ne paste lungul drum al instantei....
Cu stima,
Av.NICULESCU-GORPIN