avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Certificat de informare
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Certificat de informare

Buna ziua,
Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a eliberat.Intrebarea mea este:nu trebuia sa fie informat si angajatorul?Adica,eu sunt acoperita in instanta avand certificatul,dar angajatorul nu trebuie sa aiba nimic la "mana"?Mediatorul nu a luat legatura cu angajatorul,practic angajatorul va afla cand va primi citatia.Dar nu era altfel procedura? Adica nu trebuia sa fie si angajatorul chemat la informare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:31, 27 Martie 2014
Sau cel puțin să vă fi prezentat împreună cu angajatorul la ședința de informare, dacă tot ați vorbit cu acesta și cunoașteți poziția acestuia cum că nu dorește medierea, și astfel obțineați certificatul de informare, în cazul în care nu ați fi optat totuși pentru soluționarea problemei prin mediere.
Procedural, este greșit cum s-a procedat, un demers care nu vă ajută, iar mediatorul ar fi trebuit să respecte procedura.Din păcate, mai sunt și colegi care procedează contrar normelor.
Cred că aici este vorba tot despre legea defectuoasă și despre ideea pe care anumiți profesioniști din mediul juridic le-o induc oamenilor, cum că le trebuie ,, o hârtie ,, pe care să prezinte instanței.Însă nu acesta este scopul acestei ședințe de informare, nu obținerea unei hârtii ci posibilitatea oferită părților de lege de a lege o procedură alternativă la instanță, cu nenumărate beneficii pentru acestea.
Mi-a eliberat certificat de informrare.M-a informat despre mediere,vreau sa merg pe calea instantei si mi-a eliberat certificat de informare.
1.De ce sa informeze si angajatorul asupra medierii daca eu nu vreau medierea?
2. Angajatorul nu-si poate lua certificat de informare de la alt mediator?
liveomars a scris:

Mi-a eliberat certificat de informrare.M-a informat despre mediere,vreau sa merg pe calea instantei si mi-a eliberat certificat de informare.
1.De ce sa informeze si angajatorul asupra medierii daca eu nu vreau medierea?
2. Angajatorul nu-si poate lua certificat de informare de la alt mediator?

cred ca respectivul mediator nu cunoaste legislatia. Informarea se face ambelor parti, nu doar uneia singure. Atunci se elibereaza un certificat de informare.
In cazul in care se prezinta doar o parte, de obicei reclamantul, se elibereaza un PV care atesta prezenta partii. Nu se face o informare asupra avantajelor medierii in aceasta situatie. E nevoie de prezenta ambelor parti.
Ar trebui sa solicitati mediatorului sa va elibereze documentul corect, intrucat s-ar putea ca instanta sa nu va accepte acel "certificat de informare".
Mediatorul a gresit, vi s-a explicat mai sus de ce.

Chiar daca nu doriti mediera conflictului respectiv, procedura informarii ramane aceeasi. Aveti libertatea de a nu tine cont de sfaturile primite.
Deci mediatorul trebuia sa-mi elibereze proces verbal,chiar daca nu a contacat angajatorul.

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)