avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Certificat de informare
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Certificat de informare

Buna ziua,
Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a eliberat.Intrebarea mea este:nu trebuia sa fie informat si angajatorul?Adica,eu sunt acoperita in instanta avand certificatul,dar angajatorul nu trebuie sa aiba nimic la "mana"?Mediatorul nu a luat legatura cu angajatorul,practic angajatorul va afla cand va primi citatia.Dar nu era altfel procedura? Adica nu trebuia sa fie si angajatorul chemat la informare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:31, 27 Martie 2014
Nu trebuia sa va elibereze nimic daca nu a contactat angajatorul. PV se elibereaza daca cealalta parte refuza sa vina la sedinta de informare.
Insa pentru a veni, ea trebuie invitata. Nu are cum sa stie cand si unde trebuie sa se prezinte.
Nu, mediatorul nu va putea elibera procesul-verbal care sa va serveasca in instanta spre a proba indeplinirea procedurii prealabile a informarii, atata timp cat angajatorul nu a fost invitat la informare.

Puteti incerca sa atasati hartia respectiva cererii de chemare in judecata, dar sansele sa vi se ceara de catre instanta sa repetati procedura sunt destul de mari. Depinde de vigilenta instantei si de profesionalismul celui care va reprezenta angajatorul (avocat, consilier juridic). Acesta poate ridica exceptia neindeplinirii procedurii, iar cererea va poate fi respinsa ca inadmisibila.
Inteleg ca,desi nu vreau mediere,angajatorul trebua informat asupra medierii,daca ne informa pe ambii (pe mine si angajator) ne elibera certificat de informare, daca angajatorul nu venea la informare imi elibera proces verbal.Mediatorul a zis ca angajatorul va primi citatia si atunci poate sa mearga la alt mediator sa isi i-a documentul respectiv.Mediatorul a zis ca eu sunt acoperita in instanta.Poate mediatorul nu a stiut exact procedura.Imi cer scuze,incerc sa inteleg, acum mediatorul a gresit si trebuie sa remediez cumva situatia.
Deci,chiar daca eu nu vreau mediere,informarea se face ambelor parti?
liveomars a scris:

.........Deci,chiar daca eu nu vreau mediere,informarea se face ambelor parti?

Da. Informarea se face doar ambelor parti.
Mediatorul respectiv a gresit. Va recomand, din nou, sa solicitati acelui mediator sa indeplineasca corect procedura si sa va elibereze documentele corespunzatoare, pentru a nu avea surpriza ca cererea dvs sa fie respinsa de instanta.
Puteti incerca sa apelati la un alt mediator.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)