avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire sexuala in spania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire sexuala in spania

va salut si va multumesc ca ati deschis topicul meu. Sotia mea a lucrat in Spania la capsuni in perioada 2003-2005, acolo a fost abordata de patron care i-a placut de ea, a promovat-o, afacut-o asistenta lui, si a incercat s-o impresioneze prin gesturi si atentii pana cand ea a inceput sa-l indrageasca, apoi a iinitiat cu ea apropieri fizice si chiar o tentativa de abordare sexuala, sotia mea nu a refuzat si probabil ca sunt motive amerstecate: singuratate, criza afectiva, dorinta de a nu iesi din gratiile sefului, si chiar sentimente de de simpatie la adresa acelui barbat, pana la urma relatia s-a stins din pricina retragerii sotiei mele care s-a simtit folosita Eu sotul, am aflat abea in 2009 si ma simt lezat, pot face ceva ca sa-l pedepsesc pe acel barbat?
In speta prezentata de dvs , nu se poate retine savarsirea nici unei infractiuni .Relatia dintre sotia dvs si acest domn a fost una in urma unui acord de vointa , nu a fost realizata prin constrangere.

Dvs , insa , ganditi-va ca este necesara participatia afectiva a doua persoane pt a exista o relatie.Sotia dvs a decis , fara a fi obligata de acest barbat , sa se implice intr-o relatie cu acesta .Nu are relavanta , juridic vorbind , si nici moral , modalitatea in care acesta a determinat-o , a curtat-o , si nici modalitatea in care ea a dat curs propunerilor acestuia.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca ambele persoane au avut dorinta de a avea o legatura , nu numai acest barbat .Dvs , avand sentimente negative , dezamagire, suparare, etc , practic , ati dori "sanctionarea" acestuia , pe cale legale.

Insa acest fapt nu este posibil,aplicand legea penala.

Oricum , implicatia institutiilor de stat gandesc ca nu va ajuta .Puteti avea , insa , o discutie deschisa cu sotia prin care sa indentificati adevaretele motive care au determinat-o sa accepte aceasta relatie , si problemele relatiei dvs de cuplu .
Poate exista posibilitatea impacariii , e important sa gasiti impreuna o solutie...

Sentimentele sunt fragile , iar garantii , in materie de relatii , nu exista....

Succes.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
apreciez sensibilitatea d-voastra d-na Stoica, este imoral faptul ca ecest barbat, a fost partas la realizarea unei situatii fragile prin faptul ca 1. a angajat nuami femei pe o perioada lunga de timp, nepermitand si angajarea sotilor desi in firma era si nevoie de barbati (numai ca ecestia erau separati , deci n-a permis cupluri)i si apoi a privit la aceste femei ca la haremul lui alegandu-si pe cine i-a placut, profitand de faptul ca o femeie singura este mult mai vulnerabila afectiv decat atunci cand este langa familia ei. Se pare ca era una dintre placerile vietii lui sa smulga inimi, iar procedurile lui sunt la nivelul unui excroc sentimental cu experienta. N-am cunoscut la vremea aceea acest pericol, si am pierdut mult. Sotia mi-a marturisit acel episod din proprie initiativa la indemnul constiintei sale. Dupa consumarea acelui episod a trecut printr-o depresie care a durat aproape 2 ani, relatiile noastre au avut mult de suferit. Sotia mea nu a mai avut o alta relatie extraconjugala, fiind o femeie serioasa, nici inainte adica 10 ani si nici dupa, adica 5 ani. dar se pare ca in acest lucru si consta satisfactia acelui nemernic, adica in a corupe femei serioase. Motivul depresiei ei se pare ca a fost faptul ca compromis familia ei si constiinta ei cu o fapta josnica, nemernicul avand ambitia sa le injoseasca. el se simtea in siguranta prin faptul ca o femeie casatorita nu indrazneste sa marturiseasca sotului ei o astfel de fapta. deci sotul nu stia niomic, de aceea vreuau sa ma razbun pe el pentru ca este un excroc care injoseste femei serioase pe care el singur le provoaca deliberat criza emotionala.
Puteti dovedi ca a procedat in acelas mod si cu alta persoane,sau banuiti.:)
Nu pot dovedi ci doar banuiesc, sotia a observat dupa terminarea relatiei cu ace;l barbat semne ale altor 2 relatii cu alte femei angajate, zic semne pentru ca nu a fost martora la derularea lor. deci, un proces este greu de castigat, dovezile fiind subtiri dar eu nu astept sa-mi faca justitia dreptate, oricum am o parere proasta depre intregul proces juridic , prin care mari ticalosi scapa si oameni prost indrumati sunt aspru pedepsiti, deci, am motive morale pentru a considera ca acel barbat este vinovat. 1, era la firma lui si avea obligatia protejarii angajatelor lui( dpdv moral )
2. era cu 13 ani mai in varsta,
3. sotia mea suferea foarte mult ca urmare a dificultatii muncii in agricultura, ea fiind cu studii superioare si nu de la tara.
4. sotia mea provine dintr-o familie destramata si nu a avut niciodata tata, acesta parasind-o de mica si necautand-o niciodata, acest lucru a a lasat in ea o permanenta nevoie de atentie si protectie din partea unui barbat mai in varsta. ( acum stiu dar atunci nu m-am gandit ca poate aparea o astfel de situatie periculoasa. ) In acest context ea trecea printr-o criza afectiva datarata atat izolarii de familie, cat si suferintelor de la munca programul fgiind de 12 ore pe zi.
5. Acest barbat a hartuit-o cu gesturi si atentii si a initiat toti pasii care a urmat, sotia mea raspunzand doar intr-o masura . daca ma intrebati de ce cred asa ceva, este pentru ca ea a avut initiativa sa marturioseasca din proprie intiativa acel episod compromitator pentru ea si in consecinta are credit la mine. pe langa asta o cunosc si stiu ca nu face ochi dulci barbatilor, fiind o femeie timida si cu principii morale.
6. a marturisit acelui barbat faptul ca era prima ei aventura si el a incurajat-o, a propus apoi intreruperea rellatiei dar el a manipulat-o, prin insistente, ea neavand vointa sau puterea sa se opuna dacat dupa ecel gest urat la care el a impins-o.
de aceea cred ca moral vorbind el este vinovat si vreau sa ma razbun, deci, insist daca este cineva care stie legea spaniola sa ma indrume. nu am nici o dovada si nici nu-mi trebuie,.intentiile lui dovedesc o premeditare a unei seductii si un comportament vecin cu pedofilia.
Sotia dvs. ce spune despre acest lucru.
Ce parere are despre demersurile dvs.:)
Intretin discutia cu dvs. pentru ca observ,va place si insistati asupra unui lucru in care nu aveti de cistigat nimic,dar absolut nimic.
Nu stiu de ce insistati pe legea spaniola?!
Am expus atit eu cit si alti colegi opinii cu privire la aceasta situatie,de care vad ca nu tineti cont.De ce nu consultati un avocat.
Pe forum nu sunt decit discutii:D

Alte discuții în legătură

Adulter, coruptie de minori? adelina2008 adelina2008 Unchiul meu, care este casatorit si are varsta de 50 de ani, a intretinut relatii sexuale cu o minora de 15 ani. Daca minora a fost de acord, unchiul meu poate ... (vezi toată discuția)
Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)