avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Costuri ONRC privind suspendarea sau dizolvarea firmei!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Costuri ONRC privind suspendarea sau dizolvarea firmei!

:-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru dizolvarea firmei cam cat ar costa? Aceasta cum se face? :-/
dana.g a scris:
Oricum am iesit super ieftin cu prima etapa (105 lei), probabil aia se plateste cand o ridic.

Nu, a fost taxata anteriori judecarii.

Ce vroiam sa intreb, imi face o contabila acum un bilant si o balanta cu cheltuielile de constituire (ca pana acum am depus declaratii de inactivitate), ca asa mi s-a cerut de la finante pt certificatul de atestare fiscala. Ca sa il folosesc si la RC, pot scrie cu pixul pe el ca e bilant de lichidare si sa fac o hotarare aga ca renunt la aportul pentru constituire?

Nu cred. Nu sunt contabil dar nu mi se pare tocmai ok.
am si eu un srl,. deschis acum 1 an...

firma a fost deschisa total(la cat ma pricep eu), adica cu activitate.
firma e cu unic asociat, si nu am depus nici un bilant pana acum.

firma a functionat cateva luni, dupa care am inchis...si a ramas totul asa... 'de izbeliste'

ce trebuie sa fac? adica daca nu fac nimic, ce se intampla? impozite? habar nu am....

cica cu noua lege, va costa nu stiu cat....
ma poate ajuta cineva?
doresc sa inchiderea unui srl....
cum ar trebui procedat?
Si eu vreau sa dizolv o firma cu asociat unic. Aveti cumva exemple de :
- decizia asociatului unic prin care se dispune dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii si cedarea activelor ramase
- anexa din cuprinsul careia sa rezulte numarul de caractere al deciziei asociatului unic
- hotarare de repartizare a activelor societatii
- etc
Stiu ca la birocratia noastra, daca nu pui o virgula unde trebuie, te trezesti cu dosarul respins.
Va multumesc
Cu noua lege, in cazul in care ati depus declaratiile doar pe 0 va trebui sa platiti 2300 de RON / an. Au aparut normele metodologice privind aplicarea OUG 34/2009 cea care se refera la impozitul forfetar, normele au fost publicate in MO in 30.04.2009 prin HG nr. 488/2009. Conforme acestor norme, societatile care au activitatea suspendata la ONRC nu vor plati Impozit minim. Deci cea mai rapida solutie ar fi suspendarea societatii, dupa care sa vedem ce se va mai intampla in cei 3 ani....
A trecut cineva la etapa a 2a? La cat s-au mai ridicat costurile pana in acest moment???
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)