buna seara!
daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea termenului din CIM, poate concedia cu preaviz angajatul, daca da, cate zile se trece in cim?
pt o perioada de 3 luni, data inceperii activitatii este 12.05.2014, iar data de sfarsit este 12.08.2014, adica ultima zi in pontaj este 12.08?
1. s-a hotarat sa se prelungeasca pe inca 3 luni, dar daca nu sunt comenzi suficiente se poate incheia contractul "la zi" mai devreme? cu ce articol din CM?
In acest caz, c.i.m. poate inceta prin demisie cu sau fara preaviz (art.81 C.mun.) ori cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)
va multumesc!
as mai avea ceva...angajata are probleme de sanatate cu copilu ( nu stiu daca i se acorda concediu medical ), si s-a invoit 10 zile si lipseste deja de 5 zile, si nu stim cum sa o pontam. dumneaei i s-au acordat 5 zile de concediu de odihna in august, asa cum are dreptul pt 3 luni de contract de munca, mai putem sa o trecem cu inca 5 zile de concediu de odihna pt urmatorul contract de munca care incepe din 12.07.2014? cele 10 zile de concediu de odihna trebuie sa fie consecutive?
Luati legatura cu ea sa vedeti care este situatia. Poate nu mai vrea sa continue activitatea si atunci c.i.m. va inceta de drept la data de 12.08.2014.
CO nu i se poate acorda decat dupa prelungirea duratei c.i.m., in opinia mea.
in legatura cu modificarea in revisal, am facut cum ati spus, dar, la sfarsit trebuie sa ii pun "data la care produce efecte", ce data trebuie sa trec?
Incetare cim
niko79
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii de operare in Revisal a unui contract de munca inchis cu art 61 lit. a.
Multumesc (vezi toată discuția)