avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata

buna seara!
daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea termenului din CIM, poate concedia cu preaviz angajatul, daca da, cate zile se trece in cim?

pt o perioada de 3 luni, data inceperii activitatii este 12.05.2014, iar data de sfarsit este 12.08.2014, adica ultima zi in pontaj este 12.08?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 11 Octombrie 2014
scuze ca va mai deranjez o data, dar, dupa ce am facut incetarea, in raportul pe salariat am vazut ca intervalul de vechime este de 12.05 - 11.08, asta inseamna ca ultima ei zi pontata este 11.08?
Legislatia muncii prevede numai daca la care inceteaza de drept raportul de munca, nu reglementează si ce fel de zi este data incetarii c.i.m.- zi lucratoare sau zi nelucratoare.

Din ce reiese din acel raport , asa se presupune cum ati dedus si dvs.
buna ziua!
vrem sa incheiem ( cu acordul partilor ) mai devreme contractul pe per determinata cu o luna de zile, cu cei 3 angajati, pe data de 10.10.2014 sa fie ultima zi lucrata,( contractul urma sa inceteze de drept in 12.11.2014).
in revisal intru la "incetare", la angajatul respectiv, aleg temei de incetare art. 55 lit. b, si la data incetare ce data trec?

mai este nevoie de preaviz? decizie?
Treceti data de 10.10.2014 la data incetarii c.i.m.

Nu se acorda preaviz, daca este cu acordul partilor.
oare in somaj pot merge oamenii daca au lucrate doar 5 luni in ultimul an? dar in somaj tehnic?

Alte discuții în legătură

Rectificativa in revisal AdiCov AdiCov Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti cum pot modifica in Revisal articolul cu care am inchis contractele de munca din art.55 b in art.173 Stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Incetare cim niko79 niko79 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii de operare in Revisal a unui contract de munca inchis cu art 61 lit. a. Multumesc (vezi toată discuția)
Încheiere contract muncã de cãtre lichidator gheorghian-sergiu gheorghian-sergiu Salutare. Am o dilemă. Se dă: societate aflată în faliment, salariată în concediu creștere copil, revenită direct cu preaviz. Respectiva a primit ... (vezi toată discuția)