avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata

buna seara!
daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea termenului din CIM, poate concedia cu preaviz angajatul, daca da, cate zile se trece in cim?

pt o perioada de 3 luni, data inceperii activitatii este 12.05.2014, iar data de sfarsit este 12.08.2014, adica ultima zi in pontaj este 12.08?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 11 Octombrie 2014
ati avut dreptate ca trebuie sa sa o contactez din nou, d-na nu mai continua activitatea, mai trebuie facute modificari in revisal si transmis , in cazul in care ii inceteaza astazi contractul de munca? oricum trebuie sa trimit revisal pt celelalte contracte prelungite, ca sunt mai multe...

si unde anume trebuiesc facute modificari in revisal in cazul incetarii contractului pe per determinata al doamnei?
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
gps, utilizator
Nu mai trebuie sa faceti modificari daca nu mai doreste continuarea activitatii.
II incetatii c.i.m.si operati in REVISAL.
dar unde anume intru in revisal? la "contracte-incetare"? si cu ce articol?
Operatia de incetare contract se poate face apeland butonul "Incetare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Incetare".

Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi incetat si se apasa butonul "Continuare".

In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Temei incetare: se selecteaza temeiul de incetare al contractului de munca din lista de valori predefinite -art.56 lit.i C.mun.
- Explicatie: se completeaza explicatia incetarii contractului -expirare durata c.i.m.
- Data incetare: se selecteaza din controlul de data calendaristica, data de incetare a contractului- 12.08.2012

Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare" pentru a accesa urmatorul ecran cu informatii.

Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza".

Se genereaza fisierul si apoi se transmite REVISAL-ul.
va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Rectificativa in revisal AdiCov AdiCov Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti cum pot modifica in Revisal articolul cu care am inchis contractele de munca din art.55 b in art.173 Stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Incetare cim niko79 niko79 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii de operare in Revisal a unui contract de munca inchis cu art 61 lit. a. Multumesc (vezi toată discuția)
Încheiere contract muncã de cãtre lichidator gheorghian-sergiu gheorghian-sergiu Salutare. Am o dilemă. Se dă: societate aflată în faliment, salariată în concediu creștere copil, revenită direct cu preaviz. Respectiva a primit ... (vezi toată discuția)