avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune la casa de schimb valutar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune la casa de schimb valutar

buna ziua, sunt gestionar la o casa de schi,b valutar,si speta este urmatoarea:
in cursul zilei de 16.05.2014 a venit o persoana sa schimbe suma de 5000 de euro, cand mi a dat sa numar banii am constatat ca erau doar 4950 euro, (mentionez ca respectiva persoana pretindea ca este de alta nationalitate,alta decat romana). am incercat sa i explic sa inteleaga ca sunt doar 4950 euro si nu 5000,..el atunci mi a prezentat un act de identitate rus( era scris in alfabetul chirilic, eu nestiind exact cum se citeste, am scris doar o serie pe formularul de acceptare a tranzactiei), dupa care mi a cerut sa inapoiez banii , timp in care eu incercam sa i spun ca trebuie sa mai completeze cu inca 50 euro pentru a fi suma toatala de 5000 euro pe care acesta o pretindea.in tot acest timp el mi a distras atentia incercand sa mi spuna ca a inteles si ca v a pune cei 50 euro pt completarea sumei. apoi mi a inapoiat banii,iar eu de buna credinta nu i am mai numarat. in timpul cand i am inapoiat si se facea ca nu7 intelege , a sustras suma de 2350 euro si facandu i bonul fiscal si dandu i suma intreaga in lei, echivalentul la cei 5000 euro.dupa 5 min am facut casa si am observat ca lipsesc 2350 euro.

spuneti mi va rog ce e de facut? am vb la politie si mi au zis sa merg luni cu plangere, sa ma audieze si sa duc si cd ul cu imaginile de pe camerele de luat vederi in care se vede clar ca i a bagat in buzunar intre timp.
vreau sa stiu cu ce se poate indrepta angajatorul impotriva mea, sa repar eu prejudiciul???daca poate? care ar fi solutia?? pana la urma am fost si eu inselata. P.S mentionez ca NU AM FACUT CU EI NICI UN CONTRACT DE GARANTIE LA MOMENTUL ANGAJARII. MA POT OBLIGA SA LE RESTITUI BANII EU ??? SE POT INTOARCE IMPOTRIVA MEA CU VREO ACTIUNE IN INSTANTA??

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
va rog sa mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: alexandranita , utilizator 13:18, 23 Mai 2014
Stimata D-na/D-soara Alexandra.
Departe de mine in a fi o persoana ironica fata de cineva pe care nu o cunosc si cu atat mai mult cand acea persoana se mai afla si intr-un necaz ca al dumneavoastra.
Intradevar este foarte greu sa platesti ceva de care sa nu beneficiezi dar abordarea mea a fost cu totul alta fata de ceia ce am specificat in postarea mea.

Unde vedeti ironie cand am spus
\"Mult succes in rezolvarea (NE)cazului.\"

Am scris intentionat si fara a fi ironic \"(NE)cazului\" ca sa nu scriu sub forma aceasta:

1. Mult succes in rezolvarea necazului.
2. Mult succes in rezolvarea cazului.
3. Mult succes in rezolvarea cazului si a necazului dumneavoastra.

urare de succes in rezolvarea problemei dumneavoastra care intradevar nu este placuta.

Rog sa nu considerati si acest raspuns ironie, ci ca un drept la replica.

Cu deosebita stima.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
florea_ctin, utilizator
Sunt absolut de acord cu cele postate de andre2005.Probabil in fisa postului casierei este bine stipulat ce obligatii are la locul de munca Din punctul meu de vedere sunt f multe intrebari in privinta atitudinii casierei atat in timpul schimbarii banilor cat si dupa.Poate ne raspunde chiar dansa;
1 De cate ori pe luna vine o singura persoana care schimba o asemenea suma? Nu trebuia sa fie un semnal de atentionare acest lucru ? Presupun ca sunt luni in care nu vine nimeni cu 5000 eur
2 Daca acea persoana mai face si pe mutu sau pe rusu nu trebuia ca semnalul de atentionare sa se ridice la urmatorul nivel?
3 Din ce bancnote era suma de 5000 (4950) euro?
4 Cum este posibil ca un om care manevreaza zilnic bani sa nu sesizeze la un interval de cateva minute diferenta de grosime a teancului de bancnote???? Daca au lipsit 2350 de euro
pachetul era mai subtire decat jumatatea celui care l-a avut in mana prima data indiferent daca erau bancnote de 50;100;sau chiar si de 500 euro.
5 Cum sa nu sesizezi, cum sa fii de buna credinta si cum sa nu numeri cel putin inca odata
banii si de regula la asemenea sume se numara de 2-3 ori
6 Cum sa nu treci si mai sus pe o treapta de alarmare cand ti se prezinta un document pe care nu stii ce scrie (sau mai degraba nu vrei sa stii ) notand numai niste cifre. Puteai cel putin sa imiti literele de pe acel document sa le desenezi pur si simplu. Pana la urma si cele chinezesti se pot desena. Probabil nu s-a vrut sa apara un nume pe documentul de schimb.
7 Cat mai era pana la ora inchiderii casei de schimb. Daca mai erau 5 minute nu mai este de comentat nimic la aceasta intrebare dar sunt convins ca mai era mai bine de 1 ora Si atunci de ce tam nesam te apuci sa-ti faci casa dupa ce ultimul client care a facut schimbul cu o masina a parcurs o distanta care poate depasi 5-6 km in oras fara sa atraga de loc atentia?
8 Care a fost prima reactie.Am inteles ca nu s-a actionat butonul de panica.Cat a durat de la momentul cand s-a facut schimbul valutar care obligatoriu este imprimat pe documentsi pana casiera a dat primul telefon? Probabil alte cateva minute ptr ca presupusul rus sa ajunga si mai departe Ce distanta este intre casa de schimb si cea mai apropiata iesire din oras?
9 La cine a fost dat primul telefon ?
10S-a primit un apel in acest interval de timp? Nu cumva s-a facut casa dupa receptionarea unui apel care reprezenta OK-ul rusului?
11Nu era o reactie mai normala sa colaborezi cu patronul sa incercati impreuna cu politia sa dati de urma faptasului decat sa-ti pui problema sa demisionezi ca sa scapi de ce?
12 de ce intrebam de contractul de garantie care trebuia incheiat sau nu cu patronul? Nu cumva toata treaba a fost ticluita din timp
13 Daca se vizioneaza imaginile de pe camere nu constatam cumva ca, casiera nu a procedat la fel ca in alte sute de ori incercand sa acopere unele manevre. Fiind o munca de rutina actul de schimb valutar se perece dupa acelasi tipic de cateva zeci de ori in aceeasi zi
Nu ma injura mai degraba multumeste-mi pentru ca ti-am furnizat intrebarile Ai timp sa-ti pregatesti raspunsurile, dar si mai corect ar fi sa aduci (aduceti banii inapoi ) cel mult nu o sa mai ai ocazia sa-ti dai demisia vei fi demisa.
Trucul cu cei 50 de euro il stiu si cei de la gradinita asa ca daca acum la-ti incercat e cam tarziu asa cum bine a remarcat si o doamna inaintea mea M-as bucura sa-mi raspunzi la intrebari.Fama praf! Poate citeste si patronul acest topic si vom afla inca un punct de vedere.
Tema este interesanta si poate constitui un studiu de caz.! In orice caz parerea mea este ca nu vei ramane cu banii Cel care a gresit trebuie sa plateasca !Cum pot unii care i-am mai vazut pe forum sa creada ca patronul rebuie sa ramana cu paguba. Dupa ce ani de zile ai fost platita sa ai grija de bunurile care ti-au fost incredinta-te este normal ca atunci cand gresesti sa platesti Inchipuieti un paznic care este platit ptr a avea grija de bunurile cuiva (persoana fizica sau societate ) si el doarme in timpul noptii. Daca se produce o paguba nu va trebui sa o suporte? Sau isi da demisia si scapa basma curata daca mai si invoca faptul ca nu s-a incheiat un contract de garantie?
dupa modul in care ati pus problema,incercand sa faceti din necazul meu un ,mare tam tam incat sa atrageti atentia ca ar fi fost vorba de o ,,manevra " sau ,,ticluire"....deci, nici nu o sa incerc sa va raspund..tot ce va pot spune este faptul ca daca era manevra sau ticluire, sigur m as fi interesat dinainte despre modul in care scapam si in nici un caz nu eram disperata sa cer parerea si sfaturi unor oameni ca dumneavoastra spre exemplu...ceilalti domni care mi au raspuns, le multumesc din suflet, au facut o detasat de problema si obiectiv...dumneavoastra imi faceti o invinuire care nu mi apartine,,,sa ai un asemenea necaz si sa mai vina si vreo 2 sa ti spuna ca a fost o manevra de a ta..e prea mult pentru mn...atunci inteleg de ce unii oameni nevinovati in mica sau mare masura,platesc pt niste sarlatani,dar nu numai, platesc si prin suferinta ca sunt oameni ca dumneavoastra care nu au trecut sigur prin astfel de situatii si in care situatia financiara le este suficienta incat sa nu simta lipsa unei astfel de sume...nu va raspund..pentru ca au aici am cerut sfaturi, nu sunt supusa unui interogatoriu,exact ca cel al unui avocat al celeilalte parti in care incearca sa te gaseasca pe tine vinovat...eu zic ca daca gandeati mai bine intrebarile va raspundeam..in schimb ele sunt puse sub forma unor acuze nefondate...la revedere.
in plus, ati plecat gresit inca de la prima intrebare..spre dezamagirea dumneavoastra vin foarte multi cu sume de 10000 de euro,zilnic poate...dumneavoastra judecati..si in legatura cu fisa postului , nici macar n am fost instruita in acest sens,,,sa mi se mai spuna cu ce fel de ,,manevre" ar putea sa vina...probabil patronul stie de ce nu face instruirea..eu zic ca va indreptati atentia catre persoana gresita....
si in legsatura ca ,,voi fi demisa"...va inselati,..in tot acest timp am castigat increderea patronului si nu doreste dintr- o greseala sa fiu speriata si sa plec....deci va inselati inca odata..

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa fac depunerile la banca doinaj doinaj Buna Ziua! Sunt consilier vanzari la o firma de tamplarie pvc. Pe langa consilierea clientilor ,intocmesc si facturile , si chitantele aferente sumelor ... (vezi toată discuția)
A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)