avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune la casa de schimb valutar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune la casa de schimb valutar

buna ziua, sunt gestionar la o casa de schi,b valutar,si speta este urmatoarea:
in cursul zilei de 16.05.2014 a venit o persoana sa schimbe suma de 5000 de euro, cand mi a dat sa numar banii am constatat ca erau doar 4950 euro, (mentionez ca respectiva persoana pretindea ca este de alta nationalitate,alta decat romana). am incercat sa i explic sa inteleaga ca sunt doar 4950 euro si nu 5000,..el atunci mi a prezentat un act de identitate rus( era scris in alfabetul chirilic, eu nestiind exact cum se citeste, am scris doar o serie pe formularul de acceptare a tranzactiei), dupa care mi a cerut sa inapoiez banii , timp in care eu incercam sa i spun ca trebuie sa mai completeze cu inca 50 euro pentru a fi suma toatala de 5000 euro pe care acesta o pretindea.in tot acest timp el mi a distras atentia incercand sa mi spuna ca a inteles si ca v a pune cei 50 euro pt completarea sumei. apoi mi a inapoiat banii,iar eu de buna credinta nu i am mai numarat. in timpul cand i am inapoiat si se facea ca nu7 intelege , a sustras suma de 2350 euro si facandu i bonul fiscal si dandu i suma intreaga in lei, echivalentul la cei 5000 euro.dupa 5 min am facut casa si am observat ca lipsesc 2350 euro.

spuneti mi va rog ce e de facut? am vb la politie si mi au zis sa merg luni cu plangere, sa ma audieze si sa duc si cd ul cu imaginile de pe camerele de luat vederi in care se vede clar ca i a bagat in buzunar intre timp.
vreau sa stiu cu ce se poate indrepta angajatorul impotriva mea, sa repar eu prejudiciul???daca poate? care ar fi solutia?? pana la urma am fost si eu inselata. P.S mentionez ca NU AM FACUT CU EI NICI UN CONTRACT DE GARANTIE LA MOMENTUL ANGAJARII. MA POT OBLIGA SA LE RESTITUI BANII EU ??? SE POT INTOARCE IMPOTRIVA MEA CU VREO ACTIUNE IN INSTANTA??

VA MULTUMESC ANTICIPAT.
va rog sa mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: alexandranita , utilizator 13:18, 23 Mai 2014
multumesc de sfat...:(
in ce oras s-a intamplat? avem si noi la baia mare o plangere pentru o fapta savarsita in acelasi mod de operare in noiembrie 2013, tot la o CSV.
in bacau...il puteti descrie putin pe faptuitor?
andrei2005 a scris:

Daca doriti sa insultati membrii unui forum, cred ca puteti gasi destule alte forumuri in care insultele sunt admise si chiar aplaudate... Cred ca moderatorii ar trebui sa va atentioneze… Eu nu am decis nimic, mi-am exprimat doar opinia.

Corect nu ati decis nimic, v-ati exprimat doar opinia, exprimarea mea a fost eronata .

In privinta insultelor ... aici sunt cateva chestiuni de clarificat.
In primul rand ca nu am avut intentia de a va insulta.
In al doilea rand eu nu consider ca v-am insultat atitudinea cand am folosit cuvantul impertinent ci doar mi-am exprimat opinia asupra modului de abordare a situatiei.
In al treilea rand cuvantul impertiment in sine nu mi se pare o insulta. Daca ne uitam in dictionar vedem ca inseamna obraznic, sau opusul lui politicos sau tacticos. Asocierea cuvantului cu o insulta consider ca denatureaza semnificativ sensul cuvantului.
In al patrulea rand daca considerati ca ati fost insultat eu unul chiar va rog sa atrageti atentia moderatorilor si voi plati pentru disconfortul care vi l-am creat.

In alta ordine de idei si va rog sa tineti cont de faptul ca nu incerc sa ii dau dreptate initiatoarei acestui topic, consider ca ar trebui inainte de a afirma ca salariatul ar trebui sa isi faca o asigurare sa va documentati daca are si posibilitatea de a face acest lucru. In acest sens trebuie luate in calcul mai multe aspecte cum ar fi remuneratia care o primeste, existenta unei asigurari de acest tip ... si poate ar mai fi si alte aspecte dar momentan nu ma pot gandi la altul. Spre exemplu in cazul prezentat de dumneavoastra este evident faptul ca transportatorul ar fi putut sa isi asigure incarcatura pe cand soferul nu ar fi avut ce sa asigure.

Stiu ce inseamna mediul privat de afaceri si cat de greu este sa dezvolti si sa mentii o afacere dar de aici pana la a nu tine cont de faptul ca salariatii sunt oameni si sunt supusi greselilor (inclusiv de a fi inselati sau nu) si a nu incerca sa iti iei masuri de prevenire a riscurilor consider ca intram in sfera de responsabilitati a angajatorului. De foarte multe ori angajatorul din dorinta de a reduce costurile angajeaza persoane mai putin pregatite dar solicita aceleasi lucruri ca de la o persoana cu competente mai ridicate. Nu spun ca ar fi cazul si aici spun doar ca este un risc pe care si-l asuma (si trebuie sa si-l asume) angajatorul.

Eu am o vorba in acest sens "servicii premium cu plata low cost"

Ati amintit in comentariul dumneavoastra de faptul ca nu are relevanta remuneratia primita cu riscurile care si le asuma o persoana si in privinta aceasta doresc sa va atrag atentia doar asupra unui singur lucru: Societatile de asigurare care reprezinta in societatea noastra categoria de profesionisti care cunosc cel mai bine aspectele de riscurile care si le asuma stabilesc primele de asigurare in functie de suma asigurata. Cum ar fi ca prima la un Porsche sa fie identica cu prima de la un Logan? Complet dezechilibrat as spune eu. In acelasi mod ar fi dezechilibrat daca riscurile care si le asuma o persoana remunerata cu 2000 euro ar fi identice cu cele care si le asuma una remunerata cu 200 euro.

Ati mai afirmat de asemenea ca este jenant sa isi dea demisia salariatul intr-o astfel de situatie si iar consider ca nu aveti dreptate. Pana la urma instanta (daca se va ajunge la asa ceva ) va stabili daca salariatul va suporta sau nu despagubiri iar salariatul va fi obligat sa respecte decizia instantei. Dar de ce sa continue sa lucreze la un angajator care are opinii diferite de ale lui?
buna ziua, in cazul in care eu refuz sa platesc banii acestia si nici nu mi dau demisia, pentru a beneficia de somaj, care ar putea fi motivul pe care ei il pot invoca pt incetarea CIM? indisciplinar nu cred ca e cazul pentru ca nu indeplinesc conditia de a fi fost cercetata disciplinar pentru abateri grave...va rog sa mi raspundeti...multumesc

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa fac depunerile la banca doinaj doinaj Buna Ziua! Sunt consilier vanzari la o firma de tamplarie pvc. Pe langa consilierea clientilor ,intocmesc si facturile , si chitantele aferente sumelor ... (vezi toată discuția)
A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)