avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata desfasurata si construita la sol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata desfasurata si construita la sol


1. Suprafata construita desfasurata este supraf. utila plus cota indiviza sau supraf. totala plus cota indiviza?

2. Care este suprafata construita la sol?

3. Pentru inscrierea unui apartament la directia taxe si impozite trebuie depuse doua declaratii de impunere, una ptr sot si inca una ptr sotie?
Cel mai recent răspuns: skoda2022 , utilizator 18:55, 30 Septembrie 2022
Nu va suparati! Dvs. nu aveti treaba si vreti neaparat sa va faceti rost...
Mergeti la finantele locale cu documentele de proprietate si solicitati sa fiti luati in evidenta.
Doar nu vreti sa descoperiti apa calda acum, nu?
Este treaba lor sa masoare peretii si ce-or mai vrea, dvs. tre' sa fiti atent ca SUtila sa fie trecuta corect, pentru ca altfel s-ar putea sa platiti mai mult.
Corect raspunsul d-lui Grecu.
In ultimii ani am inregistrat la primarie doua apartamente din familie si nu atrebuit decat sa prezint actul de proprietate intocmit la notar. De acolo se iau datele si foarte important e sa fim atenti ca suprafata utila sa fie corect consemnata. Am avut un contract corect facut de un notar iar altul un pic gresit facut la alt notar.
In primul notarul a scris ca apartamentu are suprafat utila de 70 m.p plus balcoane de 18 metri patrati.
In cel de-al doilea notarul a scris ca suprafata utila a apartamentului este de 88 metri patrati (din care balcone de 18 m.p.)
Observati diferenta fara si cu paranteze?
Poate dv observati dar cei de l primaria au inregistrt la unul SU = 70 m.p iar la celalalt SU = 88 m.p.
Rezultatul ce l-am remarcat abia dupa un an, cand am observt o diferenta la plata impozitului anual de 25% cu toate ca cele doua apartamente erau identice.
Aveti dreptate. Ma leg la cap fara sa ma doara. Am luat legatura cu inspectorul de la taxe si impozite si l-am intrebat cum sa completez declaratia de impunere, ideea era sa nu pierd vremea pe acolo stiut fiind faptul ca la fisc este aglomeratie si stai la cozi de ti se acreste, sa fiu cu documentele in regula si sa nu am probleme. Raspunsul a fost acelasi, ca imi bat capul degeaba ca au ei niste formule. Formulele ca formulele dar sa le stim si noi! Asa ca i-am trimis un email cu declaratia completata cum am crezu ca e mai bine si a spus ca este ok.
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire la modul de calcul al impozitului pe apartament realizat de directia de taxe si impozite. Astfel pentru apartamentul "compus din 3 camere si dependinte, in suprafata utila de 54.15mp si blacon cu suprafata utila de 5.96mp" (asa scrie in contractul de vanzare) primaria imi ia in calcul suprafata de 54.15+5.96=60.11mp suprafata utila pe care o inmulteste cu coeficientul de 1.4 (necunoscandu-se suprafata construita). Eu consider ca suprafata utila luata in calcul ar trebui sa fie 54.15mp si totusi ei insista ca au calculat corect si nu vor modifica impozitul chiar si dupa ce le-am scris ca nu este corect modul lor de calcul. Este corecta valoarea determinata de ei? Ce as mai putea face in cazul in care eu am dreptate?
Multumesc.
Si la apartament cum este cu suprafata utila, construita si construita desfasurata ?

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Caz particular al calcului cotei % Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in baza legii in a alege dintre suprafetele enumerate ce anume intra in calculul cotei indivize din exemplul ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)